Anna van der Breggen start niet in Simac Ladies Tour maar wordt wel samen met Kirsten Wild uitgezwaaid

De route van de Simac Ladies Tour van woensdag
Foto: Simac Ladies Tour

Anna van der Breggen en Kirsten Wild zijn woensdag de stralende middelpunten van de start van de tweede etappe in de Simac Ladies Tour. De beide rensters nemen dit seizoen afscheid van de wielersport en daarom is er in Zwolle extra aandacht voor de twee Zwolse wereldtoppers.

Zowel Anna van der Breggen als Kirsten Wild vinden het genoeg geweest en hangen de koersfiets aan de muur. Beiden haalden dit jaar in Tokyo een bronzen medaille op bij de Olympische Spelen. Daarnaast staat het WK in Vlaanderen op de agenda en daar wil Van der Breggen als regerend wereldkampioen op de weg en de tijdrit schitteren. Daarbij staat op 30 augustus GP de Plouay op de kalender. De Fransen zijn lyrisch over Anna van der Breggen waar ze twee jaar geleden ook zegevierde en vorig jaar de Europese titel pakte. Eind september volgt dan het WK in Leuven. Op dit moment neemt Van der Breggen even een time-out.

Kirsten Wild rijdt wel de ladies tour, die van start gaat in Ede met een proloog. Woensdag is de eerste etappe van Zwolle naar Hardenberg over 134 kilometer. Wie de vrouwen voorbij wil zien komen kan het beste om 11.00 uur in de buurt van het stadionplein gaan staan omdat de eerste kilometers geneutraliseerd worden verreden. Het peloton rijdt om de stad en gaat dan richting Hasselt. Via Ommen rijdt het peloton naar Hardenberg. Het stadionplein zelf is afgesloten voor het publiek.

Let op: vlak na de start kan rondom de stad verkeershinder ontstaan doordat wegen tijdelijk worden afgezet. De meest waarschijnlijke route die wordt gereden is Ceintuurbaan, Zwartwaterallee en Blaloweg om vervolgens af te slaan naar de Hasselterweg

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden