Het glimlachje van Anna van der Breggen is veelzeggend bij winst van Demi Vollering in La Course

Het minzame lachje van Anna van der Breggen (links) zegt veel
Foto: Still

Anna lacht minzaam en Demi juicht, of te wel: sdworx wint weer eens. Opnieuw was het Demi Vollering die de allermooiste lead-out kon wensen die er is. Ze heet Anna van der Breggen.

Anna van der Breggen plaveide de weg en Demi Vollering maakte het volleerd af door in Landenaeau naar de zege met de Côte de la Fosse aux Loups als scherprechter. Wat er voor de finale ook wegreed, sdworx liet het gaan en haalde het terug in de slotfase. Daarna was het duidelijk welk plan, winnaar van La Course in 2015 had, ze wilde Demi Vollering haar zege gunnen. Net als in Luik-Bastenaken-Luik was het Van der Breggen die bepaalde wie er ging winnen. En natuurlijk is dat een ploeggenoot. Het is de zoveelste overwinning van de sterkste ploeg in het vrouwenpeloton. De finale stond bekend op het lijf geschreven te staan voor de punchers, maar Demi Vollering is en blijft een sprinter. Dat was ook de reden dat Anna van der Breggen iedereen terughaalde om vervolgens het tempo te laten zakken zodat Vollering aan kon blijven haken om het vervolgens af te maken. In de sprint versloeg ze Marianne Vos, die te kort kwam in de finale en ook nog werd gepasseerd door Cecilie Uttrup Ludwig en derde werd. Anna van der Breggen kwam als vierde over de finish.

Anna van der Breggen gaat nu richting Italië om haar titel in de Giro Rosa te verdedigen. De rittenkoers staat van 2 juli tot en met 11 juli op het programma. Daarna reist ze af richting Tokyo voor de Olympische Spelen voor zowel de tijdrit als de wegkoers. Als regerend Olympisch Kampioen wil ze haar regenboogtrui verdedigen die zij in 2016 won. Op 25 juli is de wegwedstrijd en twee dagen later wordt de tijdrit gehouden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen