Raddraaiers met bouwlampen geweerd uit Wezenlandenpark

Bouwlampen moeten politie en handhavers beter zicht geven in het park
Bouwlampen moeten politie en handhavers beter zicht geven in het park
Foto: Redactie

Om politie en handhaving beter in de nachturen zicht te geven wat er in het Wezenlandenpark gebeurt is er tijdelijk extra verlichting geplaatst. Deze maatregel is genomen omdat er meldingen zijn van overlast. De maatregel is tijdelijk en wordt wanneer het niet meer nodig is direct ingetrokken.

De afgelopen tijd zijn er meldingen geweest van geluidsoverlast, opstootjes en het achterlaten van afval. Doordat de verlichting in het park om 23:00 uur uitgaat en het daardoor donker wordt, is het lastiger voor handhaving en politie om te zien om wie het gaat en deze personen aan te spreken op de overlast. Daarom heeft de gemeente besloten om tijdelijk extra verlichting aan te brengen in de avond en nacht. Ook voor de veiligheid van politie en de handhavers zelf.

Het uitgangspunt in Zwolle is dat parken – vanwege flora en fauna – onverlicht zijn. Daarom laat de gemeente voor het nemen van deze maatregel onderzoek doen naar de effecten op flora en fauna en heeft hier een extern bureau opdracht voor gegeven. Op dit moment is er in afwachting van het onderzoek al rekening gehouden met een aantal voorlopige uitkomsten bij het plaatsen van de verlichting.

De gemeente Zwolle heeft verschillende betrokkenen geïnformeerd over de tijdelijke maatregel. Denk hierbij aan bewoners, Natuurplatform Zwolle, Provincie Overijssel, Kinderboerderij Wezenlanden en Parkpaviljoen de Wezenlanden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen