Anna van der Breggen lijkt klaar voor OS met tijdritzege op het Nederlands Kampioenschap

Anna van der Breggen
Anna van der Breggen
Foto: still

Het was alweer zes jaar geleden dat Anna van der Breggen zegevierde op het NK tijdrijden. De Zwolse is in voorbereiding op de Olympische Spelen waar ze zowel de tijdrit als de wegkoers rijdt. In Emmen liet ze zien hoe sterk ze is.

Het lijkt er op dat alles wat Anna van der Breggen dit seizoen doet verandert in goud. Ze heeft dit seizoen al zes overwinningen binnen en voor de Olympische Spelen staan ook nog de wegrit van dit weekeinde,  La Course en de Giro Rosa op het programma. Maar de vorm is er, zeker, maar het is nog lang naar de olympische races die eind juli worden gehouden. Anna van der Breggen is echter al vijf maanden in vorm nadat ze in Omloop het Nieuwsblad haar eerste zege van dit en haar laatste seizoen boekte.

In de tijdrit in Emmen legde Van der Breggen ‘iedereen er op’ met een tijd van 39.58 over 29,6 kilometer. Ellen van Dijk kwam nog het dichtst bij haar in de buurt, maar moest een gat laten van 13 seconden. Lucinda Brand werd derde op ruim een halve minuut. Titelverdedigster Annemiek van Vleuten, die samen met Van der Breggen de Olympische tijdrit rijdt, kwam bijna op een minuut binnen.

Het NK in Emmen ging over twee ronden van 14,8 kilometer met als scherprechter de pas geopende Muur van Emmen. Een klim van 400 meter over de voormalige vuilnisbelt met een steil stukje van zestien procent.

Van der Breggen wist niet wat ze kon verwachten op het NK. ”Ik kom van hoogte en dan weet je niet welke wattages je kan trappen. Ik heb, ook omdat het warm was, meer op gevoel gereden”, zei de minzaam glimlachende winnaar in haar trui van de Wereld Kampioen. Zaterdag kan ze drie verschillende truien aantrekken, want ze regerend Nederlands Kampioen, Wereld Kampioen en Olympisch Kampioen op de weg.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen