Inspraak in wijk Weezenlanden-Noord

De karakteristieke flats moeten plaatsmaken voor nieuwbouw
De karakteristieke flats moeten plaatsmaken voor nieuwbouw
Foto: Rein Tuininga

ZWOLLE – De stemming was heel positief tussen de bewoners van de Wiecherlinck- en Schuurmanstraat en woonstichting Openbaar Belang. Tijdens de eerste informatieronde bleek dat iedereen kan leven met de plannen van sloop en nieuwbouw van de wijk.

De sloop van de woningen start in 2021 en zal naar verwachting een jaar of vijf gaan duren. Als de planning tenminste wordt gehaald. Tot nu toe is iedereen in opperbeste stemming want de wensen van de bewoners worden zo goed mogelijk ingewilligd. Openbaar Belang onderzocht al lange tijd wat de beste oplossing is voor de woningen in Weezenlanden-Noord. De woningen kampen met vocht-, schimmel en tochtproblemen die moeilijk te verhelpen zijn. Vandaar dat nieuwbouw de voorkeur heeft boven renovatie.

Moderne wijk

Er verschijnt dan een moderne, groene en waterrijke woonwijk waarbij de oude bewoners een terugkeergarantie hebben. Er komen zelfs vijftig woningen bij, waarbij een deel van de woningen wordt ingericht voor ouderen en starters. Financieel gezien is nieuwbouw volgens Openbaar Belang de beste oplossing. Ook voor de bewoners, want het streven is dat de woonlasten voor de bewoners bij nieuwbouw ongeveer gelijk blijft aan de huidige woonlasten van de woningen. De huren gaan weliswaar wat omhoog, maar blijven passen bij de laagste inkomens. Daarentegen gaan de energielasten en servicekosten omlaag.

Inspraak

Volgens Van Beek komen er dit jaar nog twee inspraakavonden voor de bewoners en omwonenden van de nieuwe wijk. Hij zegt: ”Het wordt de komende maanden kijken wat de mogelijkheden zijn in samenspraak met de bewoners, gemeente en het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Alle belangen moeten worden afgewogen om tot een goed plan te komen waarover iedereen tevreden kan zijn.”

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen