Slobodan Tedic moet als nieuwe spits de doelpunten voor PEC Zwolle gaan maken

Slobodan Tedic
Foto: PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft Slobodan Tedic een nieuwe spits aan de selectie toegevoegd. De 20-jarige Servisch jeugdinternational wordt, onder voorbehoud van een werkvergunning, voor één seizoen gehuurd van Manchester City.

Het afgelopen seizoen werd Tedic door de Engelse grootmacht uitgeleend aan FK Cukaricki, uitkomend op het hoogste niveau van Servië. In 27 competitiewedstrijden, kwam de spits tot negen treffers. In de beker liep hij met 4 uit 4 één op één en in de voorronde Europa League kwam Tedic in 4 wedstrijden tot 3 treffers.

Slobodan Tedic over zijn transfer: ”Voor mijn ontwikkeling is het goed om in de Eredivisie te spelen. Het niveau ligt hier hoog en jonge spelers krijgen veel kansen. Mijn voorkeur ging daarbij eigenlijk meteen uit naar PEC Zwolle. Ik heb beelden van de club op Youtube gezien, onder meer van de laatste thuiswedstrijd tegen Vitesse, en ook de gesprekken met de trainer en technisch manager voelde meteen vertrouwd. Ik heb ontzettend veel zin hier te beginnen en om de supporters trots te maken.”

Technisch manager Mike Willems: ”Met Slobodan hebben we een spits gecontracteerd die perfect past bij onze speelstijl. Hij is lang, atletisch en heeft een neusje voor de goal. Het doet me goed dat het is gelukt hem naar Zwolle te halen, aangezien er vele andere kapers op de kust lagen.”

Tedic verblijft momenteel op een vakantiepark van hoofdsponsor Molecaten, waar hij zijn verplichte quarantaine uitzit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen