Anna van der Breggen zegeviert in Gran Premio Ciudad de Eibar

Anna van der Breggen solo naar de finish
Anna van der Breggen solo naar de finish
Foto: Redactie

Of het nu op de Rue de Chapelle in Huy is of op de Usartza, naar het iconische heiligdom van Arrate, Anna van der Breggen wint er. Op het allesbeslissende toetje van de Gran Premio Ciudad de Eibar was de Zwolse onbetwist de allerbeste.

De Uzartza is een klim van iets meer dan vier kilometer met een stijgingspercentage van negen procent, met pieken boven de tien procent. Op ruim drie kilometer voor de finish was het Anna van der Breggen die haar strijdmakkers Annemiek van Vleuten en Elisa Longo Borghini achterliet en naar de finish soleerde.

Gran Premio Ciudad de Eibar is een koers die vooral geschikt is voor de allerbeste vrouwen en dat was Anna van der Breggen. Dat de Zwolse korte en steile klimmetjes aan kan als de beste had ze eerder al voor de zevende keer bewezen op de muur van Huy. Na drie weken blijkt ze nog steeds in vorm. Nadat Longo Borghini het spel op de wagen had gezet, Van Vleuten volgde en Van der Breggen sloot aan waren de drie beste wielrensters van dit seizoen op avontuur. Na de Udana (5 km aan 4,6%), Itziar (7,3 km aan 2,7%) was het de beurt aan de allesbeslissende Usartza. Op vier kilometer van de streep ging Van der Breggen aan en haar beide vluchtmakkers konden niet volgen. Ze was domweg de allerbeste naar het iconische heiligdom van Arrate.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen