Team verkeer van politie komt bijzondere fiets tegen tijdens verkeerscontrole in Zwolle

De agenten keken de ogen uit bij het zien van de bijzondere fiets
De agenten keken de ogen uit bij het zien van de bijzondere fiets
Foto: Team verkeer politie

De agenten van het team verkeer keken de ogen uit bij het zien van een hele bijzondere fiets. De fiets was goedgekeurd om de weg op te mogen. Er werd gecontroleerd in diverse buurten.

Het team verkeer hield gisteren met een aantal studenten, HTPV-studenten een een agent van de Zwolse politie verkeerscontroles op diverse plekken in Zwolle. Onder meer de wijken Stadshagen, Holtenbroek, Zwolle-zuid, Dieze, Bollebieste en de Stationsbuurt kwamen aan bod. En het was weer raak. Er werd zeven keer een proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, een snorfiets van een van de bestuurders werd in beslag genomen vanwege recidive. Er werden ook 17 bestuurders een proces verbaal aangezegd voor overschrijding van de maximum constructiesnelheid, daarbij moeten de bromfietsen opnieuw worden gekeurd. Er waren ook zogenaamde bijvangsten zoals het niet dragen van een autogordel, twee fietsers hielden een telefoon vast en een bromfietser overschreed met 115 decibel de geluidsnorm van 85 decibel. Een bestuurder vond het nodig om op de brommer verder te rijden terwijl een verbod was aangezegd.

Bijzondere fiets

Ook werd een bijzonder voertuig aan een controle onderworpen. Deze ‘zelfbouw’ werd goedgekeurd door de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) voor toelating op de openbare weg.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen