Verkeerspolitie vordert rijbewijzen in en neemt motor in beslag bij controles rondom Zwolle

De speekseltest
Foto: Politie Team Verkeer

De verkeerspolitie heeft diverse rijbewijzen ingevorderd bij controles rondom Zwolle. Ook werd een motor in beslag genomen.

Op de Kamperstraatweg in Kamperveen werden twee rijbewijzen ingevorderd in verband met de snelheid. De automobilisten beiden uit Kampen reden resp. Een beginnend bestuurder reed 139 kilometer per uur en andere bestuurder reed 137 kilometer waar 80 is toegestaan. Op de N50 werd een beginnende bestuurder uit Zwolle staande gehouden die 142 km/u reed waar 100 is toegestaan. Nog geen jaar geleden was het rijbewijs al een keer ingevorderd i.v.m. snelheid. Vanwege recidive snelheid zal de Officier van Justitie een strafbeschikking en een rijontzegging (OBM) opleggen. Een speekseltest gaf de indicatie THC aan waarop een bloedproef werd afgenomen. Uitslag volgt over enkele weken. Ook in Zwolle werd een bloedproef afgenomen van een automobilist uit Staphorst. Dit ook naar aanleiding van een positieve speekseltest.

Verder werd een motorfiets in beslag genomen. Deze was opgevallen in Zwolle vanwege een verlengde achterbrug. Bij controle bleek dat de bestuurder geen rijbewijs categorie A had en dat hij hier eerder voor bekeurd was. Er werd een proces verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs en voor de te grote afwijking van de wielbasis. Een WOK melding is opgemaakt dus herkeuring is noodzakelijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden