Nigel Bertrams opvolger Michael Zetterer bij PEC Zwolle

Nigel Bertrams is de nieuwe doelman van PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

Groningen-doelman Nigel Bertrams maakt per direct de overstap naar PEC Zwolle. De 28-jarige sluitpost tekent een contract tot het einde van het lopende seizoen. Ook heeft de club een optie om zijn contract komende zomer met een seizoen te verlengen.

Daarmee heeft PEC Zwolle het aantal selectiekeepers weer op drie gebracht na het plotselinge vertrek van Michael Zetterer. Die keerde zaterdagavond terug naar Werder Bremen, omdat de club uit de Bundesliga gebruik maakte van een clausule in de huuroverkomst om hem tegen een vergoeding eerder terug te halen. Met de komst van de Bertrams, die ook onder contract stond bij PSV, Willem II, NAC Breda, De Graafschap, MVV Maastricht en het Deense Nordsjælland haalt PEC Zwolle nu een ervaren sluitpost binnen die de concurrentie aan mag gaan met doelmannen Xavier Mous en Mike Hauptmeijer.

Nigel Bertrams: ”Mijn overstap naar PEC Zwolle voelt goed. De concurrentiestrijd onder de lat ga ik graag aan. Ik weet wat er hier van me gevraagd wordt en zal dan ook mijn uiterste best doen om het team en mezelf sterker te maken.”

Technisch manager Mike Willems: ”Toen mij duidelijk werd dat Michael terug zou gaan naar Bremen hebben we snel maar zorgvuldig geschakeld. Nigel is een prima doelman die bij veel clubs minuten heeft gemaakt. De ervaring die hij bij die clubs heeft opgedaan neemt hij nu mee naar PEC Zwolle. Nigel is topfit, gretig en dus direct een aanwinst voor ons. Ik wens hem veel succes de komende periode.”

Zetterer

Michael Zetterer over zijn terugkeer naar Werder Bremen: ”Het voelt wat apart om midden in het seizoen te vertrekken. Mijn tijd in Zwolle is goed geweest voor mijn ontwikkeling als speler en persoon. De afgelopen anderhalf jaar heb ik hier veel vlieguren mogen maken en heb ik me altijd gesteund gevoeld door de trainers, technisch manager en natuurlijk ook de supporters. Dat neem ik de rest van mijn carrière mee. Van kleins af aan is het mijn droom geweest om in de selectie van Werder Bremen te zitten. Dat is me nu, dankzij mijn periode als Blauwvinger, gelukt. Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor al hun support. Ik heb me mede door jullie ontzettend thuis gevoeld in Zwolle.”

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle: ”Michael heeft in Zwolle een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Dat Werder hem nu al terughaalt, is daarvan het levende bewijs. Natuurlijk is dat in eerste instantie balen voor ons, maar vanwege de clausule in zijn contract wisten we dat de kans altijd aanwezig was. Met Xavier Mous en Mike Hauptmeijer hebben we twee goede doelmannen in de selectie en we zullen nu eerst intern bespreken of daar voor het sluiten van de transfermarkt nog een derde sluitpost aan wordt toegevoegd.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden