Tip tijdens de lockdown: ga helpen opruimen van zwerfafval

De oogst van even zwerfafval opruimen
Foto: Zwolle Schoner

We zitten thuis. Vandaag en morgen is dat nog wel leuk, maar dan: dan slaat de verveling toe. Wat te doen? Veel mensen vragen zich af hoe en of ze zich nuttig kan maken. Een tip: help de mensen achter Zwolle Schoner om de stad schoon te maken.

Anonieme gezichten zijn het die met de regelmaat er op uit trekken om het zwerfafval op te ruimen. De mensen achter Zwolle Schoner investeren vrije tijd om de stad en omstreken schoner te maken. Zwerfafval dat niet weggegooid hoefde te worden, maar dat wel met grote regelmaat gebeurt.

Zwolle, een bruisende en levendige stad. Helaas ook een stad met veel zwerfafval. Zwolle schoner gaat regelmatig op pad om zwerfafval te verzamelen. Zodoende wordt Zwolle iedere week weer een stukje schoner!

Nu we toch met ons allen in een lockdown zitten en de kortere dagen toch heel lang worden, is het wellicht een idee om tijdens de broodnodige wandelingen een plastic zak mee te nemen om afval op te ruimen. Nu nog komt het neer op een kleine groep mensen die de troep van anderen opruimen. Ook hier geldt het motto dat vele handen licht werk maken. Als iedereen nou in de eigen omgeving een klein beetje oplet of er zwerfvuil ligt en dit opruimt, dan zijn we zo klaar.

Dan hoeven de mensen achter Zwolle Schoner ook niet meer hun spaarzame vrije tijd in te leveren om de rommel van anderen op te ruimen.

Kijk op facebook op Zwolle Schoner

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden