Vliegerplein wordt nu een écht plein

Foto:

Het terras achter brasserie Het Vliegerhuis in het Broerenkwartier wordt veranderd van een besloten tuin naar een openbaar terrein.  Door de sloop- en bouwwerkzaamheden op deze plek ontstaat een nieuw en groter plein. De gemeenteraad besluit of de herinrichting van dit plein doorgaat.

Door de sloop van een aantal panden rondom het Vliegerplein ontstaat meer ruimte, die ingericht moet worden. De bestaande boom blijft behouden in het ontwerp. ”De herinrichting biedt de kans om van het Vliegerplein een echt plein te maken en zo een mooie verblijfsplek toe te voegen aan de binnenstad’’, vindt wethouder René de Heer. Dat gebeurde eerder al met het Weversgildeplein, waar nieuwe bestrating en meer groen is aangebracht.

Na akkoord van de gemeenteraad en nadat de panden aan de Spiegelstraat zijn gesloopt, zal het werk aan het Vliegerplein beginnen. Het streven is dat de werkzaamheden gereed zullen zijn ten tijde van de opening van een nieuwe winkel op de hoek Vliegerplein/Weeshuispassage.

De herinrichting is onderdeel van de grotere gebiedsontwikkeling Broerenkwartier waarin de raad in 2017 mee instemde. In 2018 is de kap van de Weeshuispassage er al afgehaald. En in 2019 is het Weversgildeplein vernieuwd. Inmiddels zijn in het zuidelijke deel (waar het Vliegerplein onderdeel van is) de werkzaamheden ook gestart. De panden worden getransformeerd naar winkels en woningen en krijgen daarbij een uitstraling die bij de historische binnenstad van Zwolle past. Deze plannen voor de Weeshuispassage Zuid en het ‘Vliegerplein’ zijn tot stand gekomen in overleg met de initiatiefnemers en direct betrokkenen. Het hele gebied wordt im overleg met pandeigenaren aangepast. Zichtlijnen en looproutes worden daarbij verbeterd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden