Boodschap wordt nog duidelijker in strijd tegen corona: blijf thuis

Foto:

De boodschap die morgen nogmaals wordt benadrukt door het kabinet is: blijf thuis. Er komt een aantal maatregelen. Welke dat precies zijn, daarvan is een deel al uitgelekt.

Amateursport voor 18-plussers waarbij contact wordt gemaakt, deze competities worden stilgelegd. Dit geldt dus niet voor non-contactsporten zoals tennis. Sporters jonger dan 18 jaar mogen blijven sporten. De sportkantines zijn al dicht. Ook wordt het bijeenkomen van meer dan vier personen in de buitenlucht aangepakt. Daarbij komen wellicht nog maatregelen voor de horeca. Of cafébezoek wordt gescheiden van bezoek aan een restaurant is nog een strijdpunt in het kabinet. Ook komen er maatregelen voor het openbaar vervoer. Mondmaskers zijn al verplicht, maar wellicht wordt het openbaar vervoer, net als dit voorjaar, alleen toegankelijk voor noodzakelijke reizen.

Een avondklok lijkt niet in de redelijkheid te liggen van dit kabinet. Wel gaan wellicht de kroegen nog eerder dicht. Er is nog steeds volop overleg tussen het OMT en het kabinet over de te nemen maatregelen. De overleggen tussen OMT en kabinet gaan ook morgen door. Daarna worden de burgemeesters ingelicht.

Morgenavond om 19.00 uur is er weer een persconferentie waar de exacte maatregelen bekend worden gemaakt. Minister-president Mark Rutte en coronaminster Hugo de Jonge gaan dan dieper in op de te nemen maatregelen. Een ding is zeker, de maatregelen zijn lichter dan de intelligente lockdown. Alles is er op gericht om verplaatsingen zoveel mogelijk te beperken

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden