Acht rijbewijzen ingevorderd door verkeerspolitie bij controles

Het waakzame oog van de politie, de radar
Foto: Vekeerspolitie Oost-Nederland

De politie heeft dit weekeinde tientallen boetes uitgedeeld tijdens controles rondom Deventer, Zwolle en Apeldoorn. Van acht mensen werd het rijbewijs ingevorderd.

Er werden tientallen bestuurders staande gehouden en bekeurd voor snelheid, vasthouden telefoon, negeren rood licht, rijden zonder licht, rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Een aantal snorfietsen kreeg een WOK signalering (Wachten Op Keuring) in verband met een te hoge snelheid.

Rijbewijs ingevorderd

Van 8 bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd ivm met snelheid.Twee bestuurders raakten bij Zwolle op de A28 het rijbewijs kwijt. De snelste kwam met 178 kilometer per uur voorbij jakkeren en dat is een overschrijding van 78 kilometer per uur. Vier keer werd op de A1 het rijbewijs ingevorderd waarbij de hoogst gemeten snelheid 190 km/u was. Op de A50 reed een automobilist 155 km/u, waarbij 100 de maximum snelheid is. Tot slot reed een beginnend bestuurder 118 kilometer per uur op een plek waar maximaal 60 kilometer is toegestaan.

Een aantal bestuurders had ‘geluk’ en mochten het rijbewijs nog maar net houden omdat ze tussen de 40 en 50 km/u te hard reden.

Bij een radarsnelheidscontrole bij Kampen passeerde een auto met 143 km/u bij 80 max. Op de N35 Zwolle-Heino reed een automobilist 148 km/u ipv 100. Bleek onder invloed alcohol. Uitslag 525 ug/l. Net geen invordering, wel proces verbaal en een melding naar het CBR

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden