Voormalige Hanzebad: wonen op een van de mooiste plekken van Zwolle

Er gaat gebouwd worden op terrein Hanzebad
Foto: Gemeente Zwolle

Veel mensen kennen het nog wel: het voormalige Hanzebad. Op deze plek komen 200 duurzame woningen. Binnen afzienbare tijd gaat deze plek ontwikkeld worden en dat betekent straks wonen op een van de mooiste locaties in Zwolle. Dicht bij het station en op loopafstand van de binnenstad.

De ambities zijn hoog als het gaat om kwaliteit en duurzaamheid, maar ook de samenwerking met de omgeving is een belangrijk punt. De opdracht van het college aan de ontwikkelaar is niet alleen om de woningen te ontwerpen en te bouwen, maar ook om de ruimte erom heen en de route naar de monumentale spoorbrug aantrekkelijk en levendig in te richten. Deze bijzondere oude brug ligt nu nog wat verscholen, maar kan nog veel meer benut worden, bijvoorbeeld als wandelroute door het Zwolse centrum.

Gewilde woonplek

Wethouder Ed Anker: “De Spoorzone is een gewilde woonplek. Hier heb je alles binnen handbereik. Deze geliefde stadswijk wordt de komende jaren groener, aantrekkelijker, levendiger en duurzamer. Stap voor stap bouwen we samen verder aan het nieuwe Zwolse centrum. De afgelopen tijd ontvingen we al regelmatig berichtjes van Zwollenaren die ervan dromen om op deze plek te wonen. Ik ben dan ook blij voor alle huizenzoekers dat we nu deze stap kunnen zetten. Hier ontstaan straks maar liefst 150 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen plus 50 gloednieuwe sociale huurwoningen”

Aanbesteding dit najaar van start

De aanbesteding voor deze nieuwe woningen gaat dit najaar van start. Als alles volgens planning verloopt, is in de loop van 2021 het winnende plan bekend en kan de bouw in 2022 starten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden