Blauwalg Milligerplas verhoogt drukte Wijthmenerplas en Agnietenplas

Zoek een veilige plek om te gaan zwemmen
Foto: Pixabay

Het is inmiddels bevestigd: blauwalg in de Milligerplas. Daardoor wordt het drukker in de Wijthmenerplas en Agnietenplas. Gisteren werd al gewaarschuwd voor een te grote drukte in de Wijthmenerplas. En dat met een zomers weekeinde voor de boeg.

Het wordt vandaag en morgen heel warm en dat trekt veel mensen naar de recreatieplassen. Gisteren was het al veel te druk in de Wijthmenerplas waardoor er een oproep kwam niet meer naar deze recreatieplas te komen en te verkassen naar de Agnietenplas. Dat is nog de enige plek in Zwolle waar veilig kan worden gezwommen. De Milligerplas valt dus af omdat er blauwalg is gevonden (zie www.zwemwater.nl).

Gistermiddag waarschuwde de Gemeente Zwolle al

Het wordt dus dringen bij de Wijthmerplas en nu ook bij de Agnietenplas. Ook omdat het niet verstandig is om te gaan zwemmen in niet-gecontroleerd zwemwater, hoewel de verleiding heel groot kan zijn omdat wel te gaan doen. Ook is het niet verstandig om een duik te nemen in de stadsgrachten of in het omliggende water. Het niet zeker of de waterkwaliteit goed is omdat er niet wordt gecontroleerd.

Wie wil zwemmen moet dus naar de Wijthmerplas of Agnietenplas.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden