Groot fraude-onderzoek: FIOD doorzoekt bedrijfspand in Zwolle

De politie heeft een inval gedaan vanwege belastingontduiking
Foto: Pixabay

De FIOD heeft een autobedrijf in het vizier dat mogelijk voor 1,4 miljoen euro heeft gefraudeerd.Er werd onder meer in Zwolle een bedrijf doorzocht, net als in Rijssen. Verder werd er onderozek gedaan in woningen in Oldenzaal, Rijssen en Hellendoorn.

Drie mannen van 39, 43 en 51 jaar worden verdacht van fraude met omzetbelasting en valsheid in geschrift bij de import en in- en export en verkoop van auto’s. Tot nu toe is niemand nog aangehouden, wel is beslag gelegd op digitale gegevensdragers en administratie.

De FIOD is het strafrechtelijk onderzoek gestart na een melding van de Belastingdienst. Het vermoeden is dat een Nederlands  bedrijf bij de import uit een Europees land gebruik heeft gemaakt van de 0%-omzetbelastingregeling voor ondernemers en dat vervolgens, bij de (door)verkoop van de auto’s wel omzetbelasting in rekening is gebracht, maar niet is afgedragen. In deze constructie is mogelijk ook gebruik gemaakt van valse facturen. Er is vermoedelijk ongeveer 1,4 miljoen euro te weinig omzetbelasting afgedragen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden