Maximale inzet om eerste horecadag veilig en vlot te laten verlopen

De terrassen zijn weer geopend in een fietsvrije binnenstad
Foto: Redactie

Je kunt het er mee eens zijn of niet. Je kunt het onzin vinden, maar er zijn veel maatregelen om de eerste dag dat de terrassen weer open mogen veilig te laten verlopen. Zwolle zet er maximaal op in.

Burgemeester Peter Snijders zei eerder deze week: “Veel ondernemers staan te trappelen om weer open te gaan. Dat kan en mag gelukkig ook steeds meer. Bij het versoepelen van de regels zoeken we steeds de balans tussen wat er kan uit oogpunt van gezondheid. Dat vraagt verantwoordelijkheid van iedereen. Want alleen door samen de regels na te leven, blijft er uitzicht op een verdere versoepeling van de maatregelen.”

De stegen die uitkomen op de Melkmarkt en de Diezerstraat zijn fietsvrij gemaakt. Er zijn fietscoaches die mensen naar de stallingen wijzen. Fietsen in de stad is ‘verboden’ en de bezoekers aan het stadshart worden daarop gewezen door verkeersbrigadiers. Grote borden wijzen op het verbod. Om te voorkomen dat het té druk wordt in het centrum, geven tekstkarren bij de Sassenpoort, de Melkmarkt/Jufferenwal en de Diezerpoorterplas aan of het nog veilig en verantwoord is om het centrum te bezoeken. Naast de verkeersregelaars en fietscoaches zijn er ook gastheren en gastvrouwen aanwezig en politie en handhavers gaan samen de bezoekersstromen reguleren om de veiligheid in het centrum te waarborgen. De drukte wordt gemonitord met behulp van de al in de binnenstad aanwezige camera’s.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden