Werkzaamheden aan Heinosetunnel en Ceintuurbaan tijdens het Pinksterweekeinde

Ceintuurbaan is dit weekeinde afgesloten
Ceintuurbaan is dit weekeinde afgesloten
Foto: Google Maps

Prorail en de gemeente Zwolle zijn aan de tunnel en aan de weg aan het werk op de Ceintuurbaan. De weg is afgesloten van vrijdagavond tot en met maandagavond. ProRail werkt aan de verbreding van het spoor ter hoogte van de Heinosetunnel en gemeente Zwolle voert op dat moment asfalteringswerkzaamheden uit op het gedeelte tussen Zalnéweg en Heinosetunnel.

ProRail legt tussen Zwolle en de splitsing bij Herfte extra sporen aan zodat treinen van en naar Emmen of Meppel straks niet meer op elkaar hoeven te wachten. Zo wordt Zwolle als belangrijk overstapstation beter benut. In de avond / nacht van vrijdag 29 mei op zaterdag 30 mei wordt er gewerkt ter hoogte van de Heinosetunnel in de Ceintuurbaan.

Tegelijkertijd start gemeente Zwolle met asfalteringswerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren tot en met maandagavond 1 juni. Tijdens de de gehele periode (dus 29 mei 19.00 uur t/m 1 juni 20.00 uur) is de Ceintuurbaan tussen de kruisingen Wipstrikkerallee – Kuyerhuislaan en Oldeneelallee – Zalnéweg afgesloten voor het verkeer in beide rijrichtingen. De omleidingsroute loopt via IJsselallee en wordt met borden aangegeven. Verkeer op de Ceintuurbaan naar de N35 wordt omgeleid via de Marslanden.

  • Zie ook

https://www.prorail.nl/projecten/spoorverdubbeling_zwolle-herfte

www.zwolle.nl/bereikbaarheid

Video: Spoorverdubbeling Herfte

Wat gaat er gebeuren op het spoor tussen Zwolle en Herfte

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen