Stoere actie: excuses voor het veel te hard varen door het Almelose Kanaal

Twee van de jongens bieden excuses aan voor hardvaren
Twee van de jongens bieden excuses aan voor hardvaren
Foto: Redactie

Ze hebben veel plezier aan varen en willen heel graag dat ook deze zomer blijven doen. Daarom bieden twee van de jongens -van de vriendengroep die met de regelmaat vaart- hun excuses aan. Zondagavond ging een van de jongens over de schreef in het Almelose Kanaal.

”Het had niet mogen gebeuren”, zegt een van de jongens van de vriendengroep. Een van de jongens die gisteravond door het Almelose Kanaal racete kwam nog met een vermanende vinger van de politie er vanaf. ”We zijn ons nu van bewust dat als het vaker gebeurt dat we de boot kwijt kunnen raken. En dat is het laatste wat we willen.” Dankzij een melding van een van de woonbootbewoners was de politie zondagavond snel ter plaatse om zelf te zien hoe hard het varen ging.

Jeugdig enthousiasme

Ze wijten het hard varen ook aan jeugdig enthousiasme. ”We gaan wel eens naar het Zwartewater om hard te varen en golven te maken, dan keren we om over de golven ’te springen’.” De combinatie tussen de lichte rubberboot en de motor maakt dit mogelijk. ”Het is zo ongelooflijk gaaf om dat te doen”, zeggen de jongens met al hun enthousiasme.

Te hard varen

Met het hand op het hart beloven de jongens om in de stad niet meer te hard te varen en beseffen nu de overlast die ze bezorgen bij de woonbootbewoners. ”Het varen is inmiddels onze passie geworden. We gaan de anderen er op aanspreken dat ze zich gedeisd gaan houden.”  Nog een paar weken moeten de jongens naar school om de hele zomervakantie, als het weer het toelaat, op het water te zijn. En eerlijk is eerlijk: ”Iedereen van ons heeft wel eens de gashendel wat te ver opengetrokken.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen