Coronaluchters zijn heel vriendelijk tegen elkaar: we hoi-en er flink op los

Even een uurtje naar buiten om te ontsnappen aan #bljfthuis
Even een uurtje naar buiten om te ontsnappen aan #bljfthuis
Foto: Pixabay

Wie tijdens het uurtje ‘luchten’ even het huis ontvlucht komt toch relatief veel mensen tegen op straat. En wat zijn we vriendelijk tegen elkaar. Wellicht omdat iedereen zich een beetje beschaamd voelt om op straat te zijn tijdens de coronacrisis.

Iedere dag even een frisse neus halen; het mag van Mark Rutte. Dus we doen het. Maar oh, wat zijn we vriendelijk tegen elkaar op straat. Bijna of de meeste mensen een beetje beschaamd zijn om buiten op straat te komen. We hoi-en heel wat af als we elkaar tegen komen. Mensen zijn vriendelijk en steken de hand op naar elkaar. Een rondje fietsen aan het einde van de zondagmiddag levert een flink aantal fietsers en wandelaars op. Een aantal tourfietsers -al dan niet- op elektrische fietsen, wat racefietsers, een paar hardlopers en wandelaars. Allemaal even een luchtje scheppen. En toch is het behoorlijk stiller op straat dan normaal op een zondagse namiddag met een lekker zonnetje, maar wel een stevig briesje.

Frisse neusjes

Nou haalt de een wat meer frisse neusjes dan de ander. En dat is langzamerhand steeds vaker. De rek aan #blijfthuis lijkt er na vier weken bij de meeste mensen een beetje uit te zijn. Net als ik verzinnen mensen redenen om er toch even uit te gaan. Boodschapje halen in de supermarkt, een frisse neus om te gaan wandelen of fietsen en wellicht ook nog even naar de avondwinkel om iets lekkers te halen bij het netflixen.

Bewegen is goed

Sportarts Aernout Snoek van Isala adviseert ook om een uur per dag matig tot intensief te bewegen. Daarmee worden de risico’s op het ontwikkelen van diabetes en hart- en vaatziekten. Dus is er niks mis mee om een uurtje per dag er even lekker uit te gaan. De ANWB adviseert om beweging niet met meer dan twee personen te doen, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen