Vandaag er nog even uit? ga naar Uurtje Cultuurtje met Ketevan Sharumashvili in Thor

Ketevan Sharumashvili
Foto: A. Osinga

Concertpianiste Ketevan Sharumashvili treedt vandaag twee keer op in cultuurschip Thor. Sharumashvili is een verrijking voor klassiek minnend Nederland.

Ketevan Sharumashvili is geboren Georgische en kiest in 2017 voor Nederland als thuisbasis voor een dynamisch concertleven als soliste en kamermuzikante. Haar fijngevoeligheid op de toetsen is indrukwekkend en staat in de juiste verhouding tot haar ongeëvenaarde techniek. Ze won meerdere prestigieuze prijzen en volgde masterclasses bij ‘s werelds  grootste pianisten.

Ze speelt op het Cultuurschip onder andere een aantal transcripties van Franz Liszt. Deze romantische klavierleeuw bewerkte de subtiele Franz Schubert op grandioze wijze. Tevens de première van een pianobewerking van Johan Strauss’ overbekende Wals ‘De Blauwe Donau’. Ketevan Sharumashvili maakt van dit overbekende stuk een spectaculaire encore. 

Het Uurtje Cultuurtje met Ketevan Sharumashvili begint om 12.00 uur en nog eens om 15.00 uur. Entree is € 12,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden