Korfballers Sparta gaan voor handhaving

Sparta-coach Henco Pullen verlengt zijn contract
Sparta-coach Henco Pullen verlengt zijn contract
Foto: Sparta Zwolle

Voor de korfballers van Sparta staat zaterdag het belangrijkste duel in de hoofdklasse op het programma. Om 19.00 uur wordt On Campus Windesheim het duel gespeeld tegen ODIK uit Barneveld.

Sparta Zwolle debuteerde dit seizoen in de Hoofdklasse B, het op een na hoogste niveau van Nederland. Vooraf waren de doelstellingen voor de Zwolse formatie dan ook duidelijk: “Genieten en handhaven op dit niveau.” Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt in ieder geval dat tweede doel binnen handbereik te zijn. Dat de focus voor de korfballers het hele seizoen al op presteren in de zaal heeft gelegen is duidelijk. Desondanks lieten de Zwollenaren zich in de eerste wedstrijden imponeren door grote namen als Dalto en DeetosSnel. Ploegen die al jarenlang meedoen in de top 25 van Nederland.

Eigen kracht

Volgens coach Henco Pullen is dat ook niet zo gek: “Vanaf de promotie hebben we opgebouwd met ons spel en de spelopvattingen. Waar we eerder uitgingen van eigen kracht hebben we moeten leren om aan te passen aan tegenstanders en hun spel. Dat is in mijn ogen goed gelukt. Ik vind daarom dat we onszelf en onze achterban moeten belonen met een zesde plek en het bijbehorende klasse behoud.”

Beslissend duel

ODIK is zaterdag speelt in Zwolle de beslissende wedstrijd in Zwolle. De uitwedstrijd in Barneveld werd door de Zwollenare gewonnen met 28-33. Bij winst of gelijkspel neemt Sparta een niet meer te overbruggen voorsprong, bij verlies is het onderlinge resultaat van belang. Het is zaak dat Sparta – in het geval van een nederlaag dat ze dit doen met maximaal vier doelpunten – wint of in ieder geval gelijk speelt. Een nederlaag is natuurlijk niet waar Sparta het op aan wil laten komen.

Kaj Raterman

Dat beaamt Kaj Raterman ook als een van de jonge talenten in de Zwolse selectie: “We spelen hierna nog een wedstrijd tegen de nummer laatst SCO maar we willen het graag in eigen huis veiligstellen, dan is er een feestje voor alles en iedereen. Maar we beseffen ons natuurlijk goed dat ODIK er ook alles aan zal doen omdat dit voor hun laatste kans op handhaving is, dus we moeten een scherpe wedstrijd spelen.” Raterman kwam afgelopen zomer over van DOS ’46 en heeft zijn draai gevonden in Zwolle: “Ik heb natuurlijk wel even moeten schakelen, bij een Korfballeagueclub draait alles om de selectie, dat is hier genuanceerder. Maar kijk je naar de kwaliteit van de competitie en vooral de spanning waar je mee om moet gaan dan is meteen duidelijk dat we op heel hoog niveau spelen. Ik ben blij met mijn overgang en de kans die ik hier krijg om in de Hoofdklasse te spelen en mijzelf te verbeteren.”

  • Sparta Zwolle speelt zaterdag om 19.00 uur thuis in de On Campus hal van Hogeschool Windesheim.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen