Politie pakt bestuurders met teveel drank op achter het stuur in het carnavalsweekeinde

Politie houdt bestuurders aan met teveel drank op
Politie houdt bestuurders aan met teveel drank op
Foto: Politie Verkeer

Zoals aangekondigd heeft het team Verkeer dit carnavalsweekeinde gecontroleerd op alcohol. In Zwolle ging een aantal bestuurders op de bon.

Er liep een bestuurder tegen de lamp die maar liefst 855 ug/l in zijn bloed had. Dat is bijna twee promille, het viervoudige van wat mag in het verkeer. De bestuurder krijgt, naast de invordering van het rijbewijs, ook een melding bij het CBR aan zijn broek. De boete voor dit gedrag is niet mals en ook zal de bestuurder een dure cursus moeten gaan volgen. Verder werd een bestuurder aangehouden met 330 ug/l en een met 320 ug/l aangehouden. Dat is ongeveer 0,8 promille. Verder werd een bloedproef afgenomen in verband met een positieve speekseltest en het rijden met een ongeldig rijbewijs. Daarbij werden ook wapens en drug in beslag genomen.

Zondag werd er in de binnenstad van Zwolle gecontroleerd. Een beginnend bestuurder blies 105 ug/l. Een andere automobilist moest het rijbewijs inleveren, hij blies 510 ug/l. De bestuurder is bovendien aangemeld bij het CBR Daarnaast werd er een aantal boetes uitgeschreven voor het overschrijden van de maximale snelheid en het rijden met een rijbewijs dat al meer dan twee jaar was verlopen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen