Verkeersmaatregelen rondom Ster van Zwolle

Renners aan De Ster van Zwolle op de Ceintuurbaan
Foto: Redactie

Het is al weer de 60e editie van de Ster van Zwolle op zaterdag 29 februari. Om het wielerevenement veilig te laten verlopen worden er tal van veiligheidsmaatregelen genomen. Het gaat vooral om maatregelen op de Ceintuurbaan ter hoogte van de Isala. Verkeersborden geven de omleidingsroutes aan.

Het startschot klinkt om 12.00 uur op het Grote Kerkplein. Het peloton rijdt dan via de Sassenstraat en Sassenpoort via Groot Wezenland, Luttenbergstraat, Wethouder Alferinkweg en Marsweg naar de  Oldeneelallee. Daar is de officiële start, waarna de renners via de Nieuwe Deventerweg en Hollewandsweg Zwolle verlaten. Het verkeer ondervindt hiervan voor korte tijd hinder. Het verkeer wordt in goede banen geleid door verkeersregelaars.

Tussen 13.00 en 14.00 uur keren de renners terug via de Ceintuurbaan (vanaf N35 richting Raalte) en rijden via de Oude Meppelerweg en Kranenburgweg de stad weer uit. Het verkeersoponthoud zal vrij kort zijn. Ook de finish is op de Ceintuurbaan. De renners rijden vanuit Zwolle via Ommen en de kop van Overijssel naar Kampen en via Zalk komen ze de stad weer binnen. Via de IJsselallee en Oldeneelalle rijden ze rond de klok van 16.00 uur naar de Ceintuurbaan waar de finish is getrokken ter hoogte van de Isala Kliinieken.  Op het moment dat de wielrenners de finish bereiken is het verkeer in de omgeving voor korte duur gestremd. Direct na de finish wordt de locatie opgeruimd zodat het verkeer weer kan doorrijden.

Loopfietswedstrijd

Voor de eerste keer zijn er tussen 14.15 en 15.45 uur op de finishlocatie loopfietswedstrijdjes voor twee- en driejarigen en vier- en vijfjarigen. Meelevende supporters kunnen de deelnemers aanmoedigen vanaf de zijkant van de weg.

Ceintuurbaan afgesloten

Vanwege de verdubbeling van het spoor Zwolle – Herfte vinden er werkzaamheden plaats aan de Ceintuurbaan ter hoogte van de Heinosetunnel. Tijdens de Ster van Zwolle is de Ceintuurbaan op het gedeelte tussen Leo Majorlaan en Oldeneelallee in beide rijrichtingen tussen 13.00 en 18.00 uur afgesloten voor verkeer. Ook is Ceintuurbaan tussen Dr. Spanjaardweg en Dr. van Heesweg afgesloten. Hierbij gaat het om de rijrichting naar A28. De tegenovergestelde rijrichting blijft open. Verkeer komend vanaf de N35 richting A28 wordt omgeleid via Oldeneelallee – IJsselallee. Verkeer op de Ceintuurbaan richting N35 wordt via de Leo Majorlaan – Marsweg – Oldeneelallee omgeleid.

De oversteken op kruisingen Leo Majorlaan – Dr.Spanjaardweg en Wipstrikkerallee/Kuyerhuislaan blijven toegankelijk tot op moment dat de wielrenners de oversteken passeren en tijdens de sprint naar de finish, ergens tussen 15.45 en 16.15 uur.

Isala

Isala blijft bereikbaar. Verkeer vanaf de A28 behoudt doorgang over de Ceintuurbaan naar de Dokter van Heesweg en de Dokter Spanjaardweg. Verkeer vanaf de N35 en Wijheseweg wordt via de Oldeneelallee, Marsweg, Leo Majorlaan omgeleid naar de Dokter Spanjaardweg. Dit staat aangegeven met routecode 2.

Parkeergarage

Vanwege de veiligheid geldt op de Dokter van Thienenweg – Dokter van Heesweg ter hoogte van de parkeergarage van Isala tijdelijk eenrichtingsverkeer. Verkeer dat de parkeergarage tussen 14.00 en 18.00 wil verlaten wordt verzocht te rijden via de Dokter van Heesweg naar de Ceintuurbaan.

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden