Wie fietsten of liepen langs toen de granaatlegger toesloeg bij Bar Bruut in de Voorstraat?

Het moment dat de man de granaat aan de deur van Bruut hangt
Foto: Still Opsporing Verzocht

Hij liep lang te twijfelen, vermoedelijk omdat hij mensen tegen komt in de nacht van 13 op 14 januari als hij een handgranaat aan de deur van Bar Bruut wil hangen. Dat blijkt uit beelden van Opsporing Verzocht. Minuten lang loopt hij heen en weer voordat hij toeslaat.

Een aantal mensen kwamen langs de granaatlegger voordat hij toe wilde slaan. Fietsers en wandelaars passeerden het pad van de man die een mondkapje of een sjaal droeg om zijn gezicht te beschermen. De politie is druk bezig met het onderzoek naar de man en komt voor het eerst met bewegende beelden van de Zwolse binnenstad waar de man diverse keren wordt gezien. De dader is vanaf de Rembrandtlaan via de Dijkstraat de binnenstad in gelopen. Via de Melkmarktsteeg loopt hij in de richting van de Voorstraat. Eerst loopt hij aan Bruut voorbij om vervolgens bij de Melkmarkt om te keren.

Opvallend hupje

Als hij weer langs Bruut loopt komt er opeens een fietser aan met een opvallende rugzak. Ook passeert hij twee caf├ębezoekers ter hoogte van de Melkmarktsteeg. Een van de twee maakt een opvallend hupje. Als ook wat andere fietsers uit het beeld verdwijnen lijkt de tengere dader alle moed te hebben verzameld. Hij hangt de granaat aan de deur van Bruut en verdwijnt weer via de Melkmarktsteeg en de Dijkstraat naar de Rembrandtlaan. De man heeft een opvallend looptje.

Vragen

De politie vraagt zich af wie in de nacht van 13 op 14 januari rond 01.00 uur door de Voorstraat fietste of liep. Met name degene met het opvallende hupje valt op. Twee mannen -een met een witte broek- passeerden de granaatlegger op een paar meter. Ook de fietser met de opvallende rugtas wordt verzocht zich te melden. Bellen kan met 0800-6070 of 0900-8844.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden