Voorstraat in Zwolle weer vrijgegeven na vondst mogelijke explosief

Voor de tweede keer in anderhalf jaar is een explosief aan de deur gehangen
Foto: Redactie

Vermoedelijk heeft vanmorgen weer een explosief gehangen aan de voordeur van bar Bruut. Vanmorgen om half negen werd het explosief ontdekt, hulpdiensten rukten uit en rond elf uur was de Voorstraat weer vrij. Mensen lopen voorbij alsof er niets is gebeurd.

Iedereen houdt de kaken stijf op elkaar als wordt gevraagd naar het gebeuren. Het is de tweede keer in vijftien maanden dat een explosief aan de voordeur van de bar is gehangen. Oktober 2018 was de eerste keer dat de Voorstraat werd opgeschrikt door een handgranaat. Nu is het weer raak aan de Voorstraat. Vanmorgen om half negen werd het explosief ontdekt en korte tijd later was de straat afgezet. Met man en macht was de politie uitgerukt, maar ook explosieven-experts en ambulances waren aanwezig. Of het daadwerkelijk om een explosief gaat en hoe explosief het was wil niemand zeggen. Er bestaan foto’s van het explosief, maar echt duidelijk wordt het niet.

Het is de tweede keer dat de bar wordt getroffen door een dergelijk explosief. Oktober 2018 was de eerste keer. Daarna werd het huis waar de eigenaar van Bar Bruut aanwezig was beschoten in Zwolle-Zuid. Dat was in februari 2019. Daarna leek het rustig, tot vanmorgen…  Ook eigenaar Bob Kooistra wil niet voor de media reageren.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden