ZZP’er in beeld: Hippe Gifts van Roxanne Dekker

Roxanne Dekker van Hippe Gifts
Roxanne Dekker van Hippe Gifts
Foto: Eigen foto

Roxanne Dekker is eigenaar van Hippe Gifts in Stadshagen. Door de komst van haar zoontje raakte ze erg enthousiast, met name over persoonlijke (kraam)cadeaus. Ze  zegt: ”In mijn verlof ben ik mij hier verder in gaan verdiepen en zo ontstond Hippe Gifts.”

Inmiddels staat ze een half jaar ingeschreven bij de KvK en is haar website www.hippegifts.nl online gegaan. Hippe Gifts heeft veel (kraam)cadeaus, houten speelgoed, knuffels en nog veel meer persoonlijke cadeaus. Veel producten zijn te personaliseren met naam en eventueel andere gegevens. Roxanne: ”Een gepersonaliseerd cadeau geven maakt het extra bijzonder. Kijk gerust even rond op mijn site of op mijn social media kanalen (https://www.facebook.com/hippegifts.nl/ en https://www.instagram.com/hippegifts/). Vragen? Neem gerust contact op. Ik help je graag aan het juiste cadeau.”

Wie zijn zoal je klanten?

Roxanne zegt: ”Mijn klanten zijn voornamelijk vaders, moeders en oma’s die cadeaus bestellen omdat er een baby is geboren in de familie/vriendenkring. Daarnaast komen veel jonge ouders langs bij mij om de bekende BIBS spenen te halen.”

Waar ben je het meest trots op?

”Ik ben het meest trots op de manier waarop Hippe Gifts is ontstaan. Mijn zoontje inspireert mij om aan de slag te gaan met leuke persoonlijke cadeaus. Een baby heeft veel aandacht nodig waardoor ik rustig en lang kon nadenken over bepaalde stappen die ik moest nemen, hierdoor is Hippe Gifts langzaam ontstaan en stond er aan het einde van mijn verlof een goede basis. Ook maak ik alles zelf waardoor ik op elk product weer trots ben.”

Waarin ben je het meest onderscheidend?

”Bij Hippe Gifts kan je ook speelgoed van de bekende merken zoals Little Dutch en Happy Horse kopen. Dit zijn, over het algemeen, dezelfde prijzen als in een gewone (web)winkel, maar ik onderscheid mij dan om het product persoonlijk te maken door er bijvoorbeeld een naam op te zetten. Daarnaast heb ik, indien dit nodig is, persoonlijk contact met de klant om samen tot een mooi product te komen.”

Wat geeft je plezier/ voldoening aan je werk?

Het geeft mij plezier om aan de slag te gaan met de leuke bestellingen, als er dan weer één af is dan ben ik er ook trots op. Bij elke order die binnenkomt verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. En vind ik het heel fijn om te zien dat steeds meer mensen mij weten te vinden.

Hoe ervaar jij de vrijheid die je hebt als zzp’er?

”Ik ervaar mijn vrijheid als zzp’er dat ik aan de slag kan gaan wanneer het mij uitkomt. Dit vind ik erg handig met een baby van 9 maand in huis, zodat ik mijn aandacht aan hem en aan het bedrijf goed kan verdelen. Tevens werk ik daarnaast nog als buurtsportcoach in de gemeente Meppel en heb ik daar mijn vaste uren ook nog. De vrijheid als zzp’er vind ik dus erg fijn.”

Wat zijn de leuke kanten van je werk?

Elk product wat ik maak is uniek, dit maak het zo leuk. Ik heb nog nooit dezelfde persoonlijke cadeaus moeten maken omdat de naam, lettertype, kleur of gewenst product anders is, waardoor ik elke keer weer nieuwe combinaties zie ontstaan. Klanten laten soms een bericht achter, op social media of via de mail, met een leuke tekst en dat vind ik erg leuk om te lezen. Ik zal er een aantal laten zien: “Roxanne, vanmiddag het pakket opgehaald, het is nog veel mooier dan verwacht. Super bedankt “ “Heel leuk speelgoed waar een persoonlijke touch aangegeven kan worden! Snelle levering! Top!” “Fijne overzichtelijke webshop! Goede communicatie en snel bezorgt. Heel erg tevreden over de kwaliteit! Zeker waar voor je geld.”

Hoe kijk je aan tegen de nadelen als ZZP’er?

”Een nadeel als zzp’er is dat je er altijd mee bezig bent”, zegt ze. ”In mijn hoofd zitten nog veel meer creatieve ideeën die ik graag zou willen uitwerken, maar hier kan ik niet altijd de tijd voor vinden.”

Werk je samen met andere zzp’ers/ ondernemers en hoe bevalt dat?

”Incidenteel heb ik al een paar keer samengewerkt met andere ondernemers. Dit heb ik alle keren als prettig ervaren omdat je elkaar juist kan versterken. Tips en ideeën uitwisselen is ook erg fijn. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij ODIJ (Over De IJssel), dit ervaar ik als zeer positief. Producten kunnen bij mij thuis worden afgehaald, maar ook heb ik een afhaalpunt in Ens, bij Beautysalon by Marit.”

Toekomstbeeld?

Het toekomstbeeld van Hippe Gifts? ”Hopelijk kan ik nog meer klanten blij maken met persoonlijke cadeaus en mijn assortiment uitbreiden zodat er nog meer keuze is. En wie weet, ooit een stenen winkel?”

Advies voor andere zzp’ers/ ondernemers?

Mijn advies voor andere zzp’ers/ondernemers is, gewoon doen en je ziet wel hoe het gaat lopen. Het bekende citaat van Pippi Langkous spreekt mij ook erg aan: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’.

Wat wil je verder nog kwijt?

Ik wil iedereen bedanken die mij al heeft gevonden en een leuke bestelling heeft geplaatst. Volg je mij nog niet op social media dat kan via  facebook  en instagram

Hippe gifts van Hippe Gifts
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen