Waarschuwing Albert Heijn voor AH Exellent Mini Gourmet Groenteburgers voor mensen met mosterdallergie

Foto:

Supermarktketen Albert Heijn waarschuwt dat in sommige verpakkingen van de AH Excellent Mini Gourmet Groenteburgers de allergeen MOSTERD aanwezig is. Deze staat echter niet vermeld op de verpakking.

De waarschuwing geldt alleen om verpakkingen met ten minste houdbaarheidsdatum 06-01-2020 en 16-01-2020. In de producten in deze verpakkingen is MOSTERD aanwezig, en die mini gourmet groenteburgers zijn daardoor niet geschikt voor mensen met een MOSTERD-allergie. Kunt u het product niet eten vanwege een allergie voor MOSTERD? U kunt het product terugbrengen naar een filiaal van Albert Heijn. Het aankoopbedrag krijgt u in de winkel terug.Consumenten zonder mosterdallergie kunnen het product wel gewoon eten.

Mosterdallergie

Bij een mosterd allergie ben je allergisch voor het mosterdzaadeiwit. Mosterd allergie is zeer zeldzaam, het komt voor bij zo’n 0,8-1% van de bevolking. Mosterd komt uit de ‘Brassiceae family’, net zoals broccoli, spruitjes, knolraap, kool, bloemkool, koolrabi, koolraap, waterkers, radijs en koolzaad. Het is mogelijk dat mensen die allergisch zijn voor mosterd op lange termijn ook op deze groep producten een reactie krijgen. Dit heet kruisreactie. Bij kinderen is er veelal nog geen sprake van een kruisreactie. Bij volwassenen komt dit vaker voor. Zij krijgen dan een allergische reactie bij inname via de mond. Deze reactie kan doortrekken naar de ademhalingswegen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de allergenenwaarschuwing voor de AH Excellent Mini Gourmet Groenteburgers van Albert Heijn? Neem dan contact op met de klantenservice van Albert Heijn via telefoonnummer 0800 – 03 05 (gratis).

Bron: Albert Heijn

AH Mini Gourmet Burgers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen