Wanhopige bejaarden hangen ‘s nachts illegaal spandoek op ‘Fijn die trein! Nu de bus!’

Ouderen strijden voor een bus in de buurt
Foto: SP Zwolle

Een bewoonster die niet bij naam genoemd wil worden zegt: “Ik verhuis komende maand naar het Zonnehuis. Ik had het erg naar m’n zin in ‘t Hoge Huis. Er valt genoeg te ondernemen in de wijk en de stad is vlakbij. Ik ging er elke dag wel even uit met de bus. Toen de bushalte verdween raakte ik opgesloten en werd ik depressief. Ik verhuis met pijn in m’n hart, maar ik houd het hier niet langer vol.”

Als sinds juni vragen de bewoners aan gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor openbaar vervoer in Overijssel, om terugkeer van hun bushalte. Kranenburg: “Ouderen moeten steeds meer zelfstandig doen, maar zonder bus lukt dat niet. Bert Boerman, help ons!”

De lokale SP steunt de groep ouderen. Robert Bos, actie-coördinator van de SP: “Als je een groep bejaarden zo boos krijgt dat ze in het holst van de nacht op pad gaan om een spandoek op te hangen, dan heb je ‘t wel heel bont gemaakt. Boerman moet zo snel mogelijk regelen dat deze mensen weer met de bus op pad kunnen.”

Vanochtend gingen we weer op de koffie bij bewoners het Hoge Huis. Zij knokken voor hun bushalte en wij hadden belangrijk nieuws!

Geplaatst door SP Zwolle op Dinsdag 3 december 2019

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden