Menistenbrug weer open voor autoverkeer

Roadblocks bij Menistenbrug
Foto: Rein Tuininga

Er komt een nieuw onderzoek naar de gevolgen van de afsluiting van de Menistenbrug voor autoverkeer. Bij het besluit van vorig jaar om de brug aan te wijzen als fietspad is niet goed genoeg gekeken naar de gevolgen voor het verkeer en het geluid in de omgeving. Inmiddels zijn de roadblocks verdwenen en kunnen auto’s weer over de brug.

Tijdens de verbouw van de watertoren aan de Turfmarkt was de Menistenbrug tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. Toen de werkzaamheden bijna klaar waren heeft de gemeenteraad gevraagd te onderzoeken of het mogelijk was de brug en de weg langs de Turfmarkt permanent af te sluiten voor autoverkeer. Met de afsluiting wilde de raad de veiligheid en het comfort voor fietsers op deze route verbeteren. In het onderzoek van vorig jaar zijn de gevolgen voor de bereikbaarheid van de omgeving bekeken. Ook is er een peiling geweest onder omwonenden. Daaruit bleek dat er iets meer voor- dan tegenstanders waren. Daarop besloten b en w in november 2018 de brug af te sluiten voor auto’s. Tegen dit besluit zijn bezwaren gemaakt.

Geluidsoverlast

Wethouder William Dogger: “De bezwaren hebben ons duidelijk gemaakt dat we niet goed in beeld hebben in hoeverre de geluidsoverlast aan de Bagijnesingel en Rhijnvis Feithlaan toeneemt door de afsluiting van de Menistenbrug. Ik vind het belangrijk dat we recht doen aan de bezwaren uit de buurt en zorgvuldig alle gevolgen van de afsluiting in beeld brengen. Daarom gaan we de bewoners nauw betrekken bij het nieuwe onderzoek en nemen we ook andere ontwikkelingen in de buurt mee. Zo bekijken we wat de aanpassing van het winkelgebied Diezerbrink en de bouwplannen van Wezenlanden-Noord voor effect hebben op de bereikbaarheid in dit gebied.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden