ZZP’er in beeld: fotografe Wendy Frijlink, gespecialiseerd in studiofotografie

Fotografe Wendy Frijlink
Fotografe Wendy Frijlink
Foto: Eigen foto

Wendy Frijlink (24) is inmiddels naam aan het maken als studiofotografe. Vorig jaar studeerde ze af en is momenteel actief als schoolfotograaf bij Nieuwe Schoolfoto. Maar ze doet meer: ze fotografeert ook evenementen en maakt de mooiste foto’s voor wedsites en ze is actief met haar eigen studio.

”ik reis het hele land door om het leukste plaatje van een kind te maken! doordat wij de klassenfoto’s in kleinere groepjes maken, en ze de foto’s op kantoor aan elkaar plakken krijg je de leukste foto’s waar iedereen leuk op staat. het is elke dag een groot feest. Zelf gaat ze op pad met haar eigen fotostudio of pocketflitser. Met de studio maakte ze een groepsfoto van popkoor Peppersweet; ”Dat was een super leuke opdracht.”

Wegwerpcamera

”De interesse voor fotografie begint al bij mijn kindertijd”, zegt Wendy. ”Het begon met een wegwerpcamera en daarna was de analoge camera van mijn ouders niet meer veilig. Het digitale tijdperk kwam al snel en toen kocht ik een digitale camera waar ik altijd druk mee was. Een logische stap was dan ook dat ze in 2014 startte met de opleiding tot fotograaf aan het Deltion College. ”Daar heb ik veel ervaring opgedaan in zowel de schoolopdrachten als de externe opdrachten hierbij kregen we opdrachten van echte opdrachtgevers.” Tijdens een stage bij fotostudio ontdekte ze de kunst om met licht om te gaan en hoe ‘licht’ werkt en wat het doet.

Spelen met licht

Het spelen met licht spelen is het leukste wat ik me kan bedenken in de fotografie. je kan alles maken omdat je in een studio werkt kun je totaal plaatjes maken door bijvoorbeeld stukjes foto aan elkaar te plakken of door foto’s van mens en/of dier in een andere achtergrond te plaatsen. the sky is the limit! ik wil graag dat iedereen er op staat als zichzelf. Door te kletsen met mijn model stel ik ze op hun gemak en klik ik snel de allerbeste foto. Dat is mijn kracht, het hoeft geen ding te zijn om op de foto te gaan, het moet vooral leuk zijn. Daarnaast maak ik ook cadeau-ideeën zoals portretten voor aan de muur. Alles is mogelijk in overleg!”

Specialiteit

”Mijn specialiteiten liggen in de evenementen-, website- en studiofotografie. Wanneer je een evenement organiseert, geef je vaak veel geld uit aan de locatie, catering, licht en/of geluid. Goede foto’s geven een evenement een blijvende herinnering. Deze foto’s kunnen daarna worden gebruikt voor de marketing voor als er bijvoorbeeld nog een editie komt, om bezoekers het event opnieuw te laten beleven of om een leuk artikel over het event een beeld te geven. Evenement fotografie is superleuk. Je kunt foto’s makkelijk delen via sociaal media, wat je evenement weer een extra dementie geeft. Het voordeel van foto’s is dat een logo van het evenement, een sponsor of bedrijf er makkelijk in geplaatst kan worden. Tijdens een event gaan mensen op hun mooist gekleed, en willen dus ook graag op de foto. Ook ontstaan er verschillende spontane gebeurtenissen tijdens het event, mensen vinden dit dan leuk om te delen met iedereen.”

Stabiel inkomen

Door schoolfoto heb ik een redelijk stabiel inkomen, maar het is een bepaald seizoen in het jaar. daartussen is het meestal extra tijdelijk werk. Het liefst ben ik bezig met de fotografie, met de mensen blij maken met mijn werk en ze een leuke dag laten ervaren! het is toch een soort van uitje.

Steeds lastiger

In de fotografie is en word het steeds lastiger om werk te houden. De camera’s op de mobile telefoons worden steeds beter en de goede cameras betaalbaarder. iedereen kan zich fotograaf noemen. daarom werk ik in de studio waar ik samen met de mensen overleg over wat ze willen. Ook is het lastig voor mensen om zich voor te stellen hoe het wordt als je na de shoot nog werk hebt in photoshop. Mensen hebben geen idee hoeveel tijd dat kost. Voorbeelden bij je hebben van hoe het eindresultaat er ongeveer uit komt te zien helpt zeker. Soms zie je mensen heel enthousiast worden. Het belangrijkste is om goed contact te hebben en openheid en eerlijkheid vind ik dus erg belangrijk. Als ik mensen tevreden kan achterlaten met het eindresultaat, ben ik een gelukkig mens.”

Op locatie

ik kan met mijn studio op locatie komen, maar ook heb ik thuis een ruimte waar mijn studio staat. in de toekomst hoop ik mijn eigen studio te realiseren waarin ik ook mijn passie kan overdragen aan andere mensen.

Kijk voor meer informatie op de website Frijlink fotografie  of bel met 06-14800427. Verder is Wendy ook te vinden op facebook en Instagram 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen