Zwolle kleurt met 60.000 narcissen en krokussen

Het voorjaar wordt opgefleurd met narcissen en krokussen
Het voorjaar wordt opgefleurd met narcissen en krokussen
Foto: Pixabay

Zwolle plant 60.000 bloembollen om biodiversiteit te vergroten. Wethouder William Dogger plantte de eerste krokussen in de binnenstad. Dit deed hij samen met de bijenvereniging. Het gaat om wilde narcissen, krokussen en botanische narcissen. 

Gemeente Zwolle wil de stad biodiverser maken en daarom is ROVA begonnen met het planten van maar liefst 62.500 bloembollen langs de Zwarte Waterallee, de IJsselallee, op Hessenpoort en in de binnenstad.  Wethouder Dogger zegt: “De inwoners en bezoekers van Zwolle kunnen gaan genieten van dit vrolijke aangezicht in de stad. Belangrijker vind ik nog dat de bloembollen ervoor zorgen dat vroeg in het jaar de biodiversiteit in onze stad vergroot wordt.”

Bloembollen zijn belangrijk

De bollen komen uit in het vroege voorjaar. Dit is het moment dat de planten en struiken nog geen stuifmeel en nectar geven. De bollen helpen de bijen en andere belangrijke insecten om in het vroege voorjaar al gebruik te kunnen maken van deze stuifmeel en nectar. Op deze manier wordt de biodiversiteit vergroot. Naast de functie voor de biodiversiteit is het voor de mensen ook een prachtig gezicht om van te genieten.

Kleurrijk beeld

Langs de Zwarte Waterallee en IJssallee wordt de botanische narcis gepoot. Deze bollen zorgen voor een kleurrijk beeld langs de weg in het voorjaar. Op Hessenpoort worden wilde narcissen gepoot. In de binnenstad worden op verschillende plekken krokussen gepoot om nog meer kleur te geven aan de binnenstad, de krokus bloeit als één van de eerste en daarom zeer belangrijk voor het insectenleven.

Millieukenmerk

Alle bloembollen zijn gekweekt volgens het millieukeur. Dit houdt in dat er geen neonicotinoïden toegepast zijn op de bloembollen. Bollen zonder milieukeur worden behandeld met dit bestrijdingsmiddel, dat giftig is voor de bijen. Om deze reden kiest Zwolle bewust voor bloembollen met milieukeur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen