Geluidsoverlast in Zwolle? Chat met Wout

Wout, de virtuele politieagent
Foto: Politie Zwolle

Inwoners van Zwolle kunnen de komende maanden geluidsoverlast via een chat met een virtuele agent doorgeven aan de politie. De proef is gebaseerd op een eerdere test met meldingen van vuurwerkoverlast in Hengelo. In vijf dagen tijd kreeg ‘chatrobot Wout’ 212 meldingen.

Hebben de buren een luidruchtig feestje of blijven de honden maar blaffen? Dit soort meldingen van geluidsoverlast kun je vanaf nu tot en met november 2019 op een gemakkelijke manier doorgeven aan de politie door te chatten met virtuele agent Wout. Ga naar https://www.politie.nl/wout. Het gaat om een proef voor inwoners van Zwolle.  Mocht Wout jouw melding toch niet goed kunnen verwerken, dan word je automatisch doorgeschakeld naar live chat met een collega van webcare.

Agent in opleiding

Virtuele agent Wout is een zogeheten chatbot die deels gebruik maakt van kunstmatige intelligentie (AI). Hoe meer meldingen Wout te verwerken krijgt, hoe beter hij zich ontwikkelt. Deze virtuele agent leert razendsnel en de verwachting is dat hij in de toekomst steeds ingewikkeldere meldingen aan kan en melders op een ‘menselijke’ manier ‘te woord’ zal kunnen staan. Gedurende deze nieuwe proefperiode is het vooral van belang dat er zoveel mogelijk meldingen binnen komen via Wout. Een eerdere proef met meldingen van vuurwerkoverlast verliep positief.

Let op: het doen van een valse melding is strafbaar.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden