Meisje (15) beroofd door jongens met pistool in Stadshagen

Dit weekeinde werden twee vrouwen bedreigd door een groepje jongens
Foto: Pixabay

Een vijftienjarig meisje is gisteravond door een groep jongens beroofd met een pistool in Zwolle. De groep probeerde een kwartier eerder een andere voorbijganger te beroven, maar die poging mislukte. De politie zoekt de daders.

Zondagavond tussen 20.15 en 20.30 uur is een meisje op straat beroofd door een groepje jonge jongens. Het gebeurde op de splitsing van de Pottenbakkerstraat met de Hasselterdijk. Het meisje uit Zwolle was even gestopt om te bellen als er vier á vijf jongens aan komen fietsen. Die stopten bij haar en één van hen bedreigde haar met vermoedelijk een vuurwapen. Zij moet haar telefoon afgeven en vervolgens fietsten de jongens weg over de Pottenbakkerstraat in de richting van het winkelcentrum. Onderweg naar huis kwam het meisje nog een vrouw tegen met een rode jas.

Tweede poging straatroof

Zaterdagavond gebeurde iets vergelijkbaars. Een 18-jarige vrouw uit Zwolle fietste rond 23.00 uur vanaf de Stingsweg via de fietsbrug over de Hasselterweg als zij ingehaald werd door een groepje jongens. Ook van haar wordt onder dreiging van vermoedelijk een vuurwapen geëist dat zij haar tas afgeeft, maar de vrouw rende dan snel weg. Een onbekende jongen die net aankwam, hielp haar met haar fiets.

Signalement

Van de jongens is een signalement bekend:

  • Groepje van vier á vijf jongens
  • Rond de 15/16 jaar oud
  • Voornamelijk donkere kleding met capuchons

Wie heeft iets gezien?

De politie zoekt getuigen van deze incidenten. Heeft u iets gezien die avonden? Of heeft u informatie over dit groepje jongens? Neem dan contact op. De politie is ook op zoek naar de vrouw met de rode jas en de jongen die de vrouw hielp met haar fiets. Mogelijk hebben zij meer gezien van de incidenten. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden