Zwollenaar (80) voor vele tienduizenden euro’s opgelicht na chatdate

Man wordt bestolen nadat hij denkt een date te hebben
Foto: Onder de Loep

Een 80-jarige man in Zwolle is afgelopen mei en juni voor tienduizenden euro’s opgelicht na een afspraak via een homo-dating site. Van de rekening van het slachtoffer werd rond 13 mei eerst 22.000 euro opgenomen en daarna rond eind mei, begin juni nog eens ruim 80.000 euro.

De man had een sexueelgetinte afspraak op 13 mei met twee mannen die in een advertentie op een chatsite meldden dat ze uit Nijmegen kwamen. Er kwamen inderdaad twee mannen van naar schatting 17 en 27 jaar oud opdagen, maar het afspraakje kreeg al snel een ander karakter.

Minderjarige jongens

De mannen wilden ‘nagaan’ of het slachtoffer geld zou betalen aan minderjarige jongen wilden ze op zijn bankrekening kijken. De oude was was overdonderd en gaf zijn inloggegevens van de bank. De oudste man was uren lang aan het internetbankieren op de computer van de man en vroeg naar de bankpas en pincode van de man. De jongste van de twee ging een paar keer weg en kwam dan na een tijdje terug. Later bleek dat hij op die momenten voor 22.000 euro van zijn rekening had opgenomen.

Nog een bezoek

Op vrijdagavond 31 mei  krijgt de man twee onbekende mannen over de vloer. Zij vertellen dat zij weten van een eerdere oplichting van de man en dat ze het nu goed komen maken. De twee mannen gaan in de woning eerst met zijn laptop aan de haal en nemen hem daarna mee in hun auto om geld te pinnen. Ze rijden langs geldautomaten in Elburg, Kampen en Zwolle (Holtenbroek) en brengen de man ’s nachts weer naar huis.

Begin juni wordt er bij geldautomaten in Kampen (Oudestraat), Zwolle (Bachplein), Elst (Dorpstraat), Doetinchem, Zutphen en Arnhem (Oostburgwal) duizenden euro’s van de rekening van de bejaarde man gehaald. Wie herkent de man(nen) op deze pinbeelden?

  • Bekijk de video voor het hele verhaal
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden