Dramatische vier minuten voor PEC Zwolle na rust

Valse start voor PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

Zo kom je de kleedkamer uit met een 0-1 voorsprong en een slordige vier minuten later kijk je tegen een 2-1 achterstand aan. De dramatische drie minuten voor PEC Zwolle na rust waren de genadeklap. PEC Zwolle was voor rust heel effectief: één kans, een doelpunt.

Daarmee is voor PEC Zwolle alles gezegd voor rust. Een vrije trap van Gustavo Hamer verdween in de rechterhoek van Utrecht-doelman Maarten Paes en daarmee kwam PEC Zwolle -geheel tegen de verhouding in- op voorsprong. Want voor rust liet de ploeg uit Zwolle niet, maar dan ook helemaal niets, zien en het was Utrecht dat kans na kans creëerde. Onbegripelijkerwijs hield Xavier Mous, zij het met kunst en vliegwerk, het doel schoon. En voorin wist PEC Zwolle geen potten te breken. Het zijn wellicht de gevolgen van de vele omzettingen in de ploeg. Maar liefst op zes plekken had trainer John Stegeman de ploeg veranderd ten opzichte van het eerste duel tegen Willem II. Dat duel ging ook verloren.

Gelijkmaker

Na rust was het snel over met het goede gevoel, als dat er al was in de Zwolse gelederen. In de 47e minuut was het Sander van de Streek die de gelijkmaker binnenschoot en twee minuten later schoot Simon Gustafson van elf meter Utrecht op voorsprong. Ook na rust had PEC Zwolle weinig in de melk te brokkelen. Het was Utrecht dat ten aanval trok en PEC Zwolle loerde op de counter en als die kwam werd hij slecht uitgevoerd.

Onvermijdelijk

De onvermijdelijke 1-3 lag in de lijn der verwachting en die kwam uit. Een afvallende bal viel uit een hoekschop voor de voeten van Utrecht-aanvoerder Willem Janssen; trekker overhalen: 3-1. PEC Zwolle was in aanvallend opzicht wat sterker geworden, maar dat leverde nog weinig kansen op. Iliass Bel Hassani was tien minuten voor tijd nog het dichtst bij een Zwolse treffer, maar de vingertoppen van Utrecht-doelman Maarten Paes aaiden de bal net naast de goal.

Geen rust

Etiënne Reijnen zei na afloop dat PEC Zwolle heel slordig is in het spel en daarmee huppel je achter de feiten aan. ”We spelen te onrustig en moeten zuiverder zijn. En dat hebben we niet gedaan.”

PEC Zwolle begint het nieuwe seizoen dus slecht met twee nederlagen. Zondag komt Sparta op bezoek in Zwolle. Het duel begint om 14.30 uur.

'

Reacties

article
23733
Dramatische vier minuten voor PEC Zwolle na rust tegen Utrecht
Zo kom je de kleedkamer uit met een 0-1 voorsprong en een slordige vier minuten
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/23733/dramatische-vier-minuten-voor-pec-zwolle-na-rust/
2019-08-11T18:44:17+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/08/03100114/Schermafbeelding-2019-08-03-om-09.35.01.png
Ellias Bel Hassani, Etiënne Reijnen, FC Utrecht, John Stegeman, PEC Zwolle, rotterdam, Sander van de Streek, Simon Gustafson, sparta, Utrecht, Xavier Mous, Zwolle
nieuws, Sport