Nieuwe namen Stadsfestival: Hadewych Minis, Blaudzun en Gallowstreet

Hadewich Minis
Hadewich Minis
Foto: Marc de Groot

Het Stadsfestival maakt bekend dat singer-songwriter Blaudzun, Hadewych Minis, Matangi Quartet, Brother Till, Pjotr en Brassband Gallowstreet op het Stadsfestival Zwolle 2019 staan.

Het programma voor het driedaagse theater- en muziekfestival, Stadsfestival Zwolle, krijgt meer en meer vorm. Nadat het festival in de binnenstad al eerder o.a. Wende, Rico & Sticks, Postmen, Toneelgroep Oostpool en dansgezelschap 115 bekendmaakte volgen er nu een twintigtal nieuwe namen.

Het festivalterrein zal dit jaar voor het eerst opgebouwd worden op o.a. Grote Kerkplein, in het Academiehuis, aan de Zwolse stadsgrachten, in en rondom Schouwburg Odeon en Museum de Fundatie en op de Blijmarkt. Met de nieuwe variant van het festival hoopt de organisatie een divers programma te kunnen programmeren die zowel voor het gezin als doorgewinterde festivalbezoekers toegankelijk is. Hierbij wordt er een brug geslagen tussen bijzondere theatervoorstellingen en verrassende muziek van grote landelijke namen tot lokaal opkomend talent. Daarnaast zal er met o.a. Theater Gnaffel en Kikker Zingt en Leest Voor, jeugdtheater voor het hele gezin zijn.

Zwolse artiesten en theatergezelschappen

Zwolle barst van het talent en de gevestigde namen. Om deze namen ook een podium te geven zal er een Talent Stage worden opgebouwd achter de Fundatie aan de Potgietersingel. Hier zullen o.a. Ruud Fieten, Ness, QUINN, Micah & Julia, MILO en Nonchelange tijdens het festival optreden.
Daarnaast zullen op het hele festivalterrein lokale theatermakers voorstellingen opvoeren die op dit moment speciaal voor het Stadsfestival ontwikkeld worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen