Marsweg als belangrijkste verbindingsweg tussen Zwolle Zuid en centrum Zwolle lange tijd afgesloten

Het viaduct in de Marsweg
Foto: Rein Tuininga

De Marsweg wordt in herfst afgesloten vanwege werk aan viaduct. In september en oktober wordt de weg afgesloten voor auto- en fietsverkeer vanwege aanpassingen aan het spoorviaduct.

ProRail werkt in het kader van Zwolle Spoort aan het spoor richting Emmen en Meppel. Onderdeel van de werkzaamheden is ook de aanpassing van een aantal spoorviaducten, waaronder het viaduct in de Marsweg. Daarvoor is het nodig de rijbanen en het fietspad af te sluiten.

In overleg met de aannemer is afgesproken dat de Marsweg drie weken (van 13 september tot 6 oktober) in beide richtingen wordt afgesloten voor autoverkeer. Afsluiting in één rijrichting zou veel langer duren, terwijl de effecten ervan voor het verkeer elders in de stad nagenoeg hetzelfde zijn. Het verkeer zal gedurende de werkzaamheden omgeleid worden via de Oldeneelallee, Ceintuurbaan en Leo Majorlaan.

Fietsers kunnen van medio september tot eind oktober geen gebruik maken van het fietspad langs de Marsweg. Zij worden omgeleid via het Marslandenpad en de dijk van de Nieuwe Wetering. De aannemer zal de omgeving nader informeren over de werkzaamheden en de afsluiting; alle omleidingen worden met borden aangegeven.

'

Reacties

article
22627
Marsweg als belangrijkste verbindingsweg tussen Zwolle Zuid en centrum Zwolle lange tijd afgesloten
De Marsweg wordt in herfst afgesloten vanwege werk aan viaduct. In september en oktober wordt
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/22627/marsweg-als-belangrijkste-verbindingsweg-tussen-zwolle-zuid-en-centrum-zwolle-lange-tijd-afgesloten/
2019-06-12T01:05:30+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/06/12010251/2017-03-04-14.35.33.jpg
afgesloten, ceintuurbaan, Emmen, Heinoseweg, Leo Majorlaan, Marsweg, Meppel, NS, oldeneelallee, Ommen, ProRail, Spoorviaduct, Zwolle, Zwolle Spoort
nieuws