Christenen in rouw om dood van Kinga Bán: de vrouw met de gouden stem

Zangeres Kinga Bán overleed gisteren
Foto: Youtube

Kinga Esther Bán is er niet meer, De in Kampen geboren zangeres is gisteren op 37-jarige leeftijd overleden. Ze was vooral bekend als zangeres van de -in de christelijke gemeenschap- immens populaire band Sela. In 2017 ging Bán op de solotour.

Kinga begon al jong met zingen en maakte als kind graag muziek in de kerk en op school. Na de havo ging ze naar het conservatorium wat ze in 2005 cum laude afrondde. Kinga Bán werd vooral bekend als zangeres van de band Sela. Sinds 2008 zong ze als leadzangeres in deze band. Eerst samen met zanger Elbert Smelt, later met Frans Korpershoek.

Solo-album

Begin 2017 bracht ze haar eerste solo-album uit, getiteld Uit Liefde. Op dit album stonden liederen voor haar man, kinderen, ouders en zussen. “Ik wil hun heel graag iets tastbaars meegeven voor als ik er straks niet meer ben,” vertelde Kinga  over deze cd. In datzelfde jaar stopte ze bij Sela en een jaar geleden verscheen haar tweede soloalbum. Ze gaf ook diverse concerten en in juli 2018 moest ze een aantal concerten afzeggen vanwege een operatie aan haar nek.Op facebook zegt haar gezin, na haar overlijden: “De stad bruist, de mensen zingen. Een feest als nooit tevoren. Dan klinkt mijn naam, mijn nieuwe naam. Ik ben opnieuw geboren.”

 

Op http://kingaban.nl is een condoleanceregister geopend

Vandaag is het album Wij. Samen! verschenen Bán kort voor haar overlijden nog samen met haar kinderen heeft opgenomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden