PEC Zwolle verliest laatste competitieduel in aanloop naar bekerfinale

Verlies voor PEC Zwolle in aanloop naar de bekerfinale
Foto: PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft een week voor de belangrijke bekerfinale in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen een nederlaag moeten slikken.Tegen PSV, dat lang mee deed voor de titel, werd thuis met 2-3 verloren.

De openingsfase was absoluut voor PEC Zwolle, dat al vlot op voorsprong kwam. Yvette van Daelen werkte een voorzet van Maxime Bennink binnen. Bennink kreeg niet veel later zelf de kans om te scoren, maar via de vingertoppen van keepster Carissa Miller en de lat ging de bal over. Ook Van Daelen kreeg nog een kans uit een hoekschop, maar deze bal ging rakelings voorlangs. Uit de hoekschop zag Shanel Smid haar inzet van de lijn gehaald worden.

Binnen vier minuten herstelde PSV echter de schade. Eerst scoorde Katja Snoeijs en daarna was Naomi Pattiwael trefzeker. Tweemaal zag de Zwolse defensie er niet sterk uit. Toch kwam de thuisploeg nog langszij. Uitblinkster Bennink snelde langs de defensie en rondde doeltreffend af: 2-2.

Na rust was ook de eerste kans voor PEC Zwolle. Op randje buitenspel schoot Van Daelen echter tegen een PSV-speelster aan en Lauri Weijkamp deed in de nastoot precies hetzelfde. De eerste echte mogelijkheid voor de bezoekers was wel raak. Wederom was Snoeijs de gevierde vrouw. Na een uur voetballen kon het ook zomaar 2-4 staan, ware het niet dat Pattiwael de paal raakte. Daarna kabbelde de wedstrijd in een laag tempo voort, zonder dat beide ploegen nog echt gevaarlijk werden.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan speelt het in Rotterdam de bekerfinale tegen Ajax. Het duel begin om 20.00 uur.

PEC Zwolle -PSV: 2-3 (2-2).  10. Van Daelen 1-0, 28. Snoeijs 1-1, 32. Pattiwael 1-2, 41. Bennink 2-2, 57. Snoeijs 2-3

Toeschouwers: 348

Scheidsrechter: Spoler

Gele kaarten: –

Opstellingen:

PEC Zwolle: Olthof, Murphy, Van Koot, Smid, Niens (46. Doejaaren), Vliek, Asbroek, Tiemens (46. Banarsie), Weijkamp, Van Daelen en Bennink (82. Morsink).

PSV: Miller, Van Schijndel, Van Schoonhoven, Zeler (61. Erman), Van de Wetering (71. Raaymakers), Yüceil, Levels, Pattiwael (75. Vanmechelen), Kuijpers, Kristjánsdóttir en Snoeijs.

Livera Zwolle PEC Zwolle Vrouw van de Wedstrijd: Lotte Morsink

 

'

Reacties

article
21534
PEC Zwolle verliest laatste competitieduel in aanloop naar bekerfinale
PEC Zwolle heeft een week voor de belangrijke bekerfinale in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/21534/pec-zwolle-verliest-laatste-competitieduel-in-aanloop-naar-bekerfinale/
2019-05-03T22:32:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/05/03223122/Schermafbeelding-2019-05-03-om-22.30.13.png
Ajax, bekerfinale, Carissa Miller, FC Twente, Heerenveen, Katja Snoeijs, Lauri Weijamp, Lotte Morsink, PEC Zwolle, PSV, rotterdam, Van Daelen, vrouwenvoetbal
nieuws, Sport