ten Hag Prestatieprijs 2019 gaat naar Zwollenaar Jacco Vonhof

De uitreiking van de ten hag prestatieprijs aan Jacco Vonhof
Foto: Carolien Abbink

Ondernemer en voorzitter van MKB Jacco Vonhof uit Zwolle heeft de ten Hag Prestatieprijs 2019 gekregen. Juryvoorzitter Wilma van Ingen reikte hem vanavond de prijs uit in de Universiteit van Twente.

De Zwolse ondernemer combineert zijn bedrijf, NOVON Schoonmaakbedrijven, met zijn functie als voorzitter van MKB Nederland. De jury van de prestatieprijs roemt Vonhof vanwege zijn gedrevenheid en omdat hij het belang van ondernemers altijd vooropstelt.

De ten Hag Prestatieprijs wordt sinds 1994 jaarlijks uitgereikt aan personen, instellingen en organisaties die de regio positief op de kaart zetten. Hoewel de winnaars zeer uiteenlopend zijn – van professor Anne van der Meiden tot afgelopen jaar Erik Dijkstra – hebben ze ook iets met elkaar gemeen: zij hebben een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Oost-Nederland (het werkgebied van de ten Hag groep) en zetten daarmee de regio nationaal en internationaal op de kaart.

Van betekenis

De jury, bestaande uit voorzitter Wilma van Ingen, Clemence Ros en Albert-Jan Peters, vindt het een uitdaging elk jaar een winnaar te kiezen. “Omdat er zoveel mensen zijn – gelukkig maar – die van betekenis zijn”, aldus Van Ingen. Jacco Vonhof viel de jury op. “Een echte ondernemer met verbindende capaciteiten. Je kunt zien en merken dat hij gewoon de juiste man op de juiste plek is.”

Glazenwasser

Vonhof kocht 25 jaar geleden een ladder en een bestelbusje en begon in Zwolle voor zichzelf als glazenwasser. Gaandeweg bouwde hij dit uit tot een middelgroot schoonmaakbedrijf. Nu is hij directeur-eigenaar van NOVON Schoonmaakbedrijven, met de hoofdvestiging in Zwolle en een tweede vestiging in Enter. Het bedrijf is actief in sponsoring van evenementen gericht op gezondheid en bewegen. Vonhof is eveneens aandeelhouder van Djopzz personeelsdiensten in Zwolle dat zich onder meer richt op onderwijspersoneel en instroombanen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden