MBO-studenten Deltion en Landstede maken kennis met Industriële Robotica

Een dag in het teken van Robotica voor studenten Landstede en Deltion
Een dag in het teken van Robotica voor studenten Landstede en Deltion
Foto: Pixabay

MBO-studenten van Landstede en Deltion komen op 18 april oog in oog te staan met robots en cobots, of te wel: Industriële Robotica. De robots en cobots zijn voor de gelegenheid vervoerd naar de campus van Deltion. Wethouder René de Heer opent het middagprogramma wat gericht is op bedrijven en onderwijsinstellingen. Na een toelichting op het project worden ervaringsverhalen (VDL Nedcar, de eerste lichting studenten en leraren) gedeeld en kunnen bezoekers diverse kennissessies volgen.

Er is aandacht voor de tweejarige hbo-opleiding (Associate degree), waarvan de start gepland staat voor september. Als afsluiting krijgen de bezoekers een inspirerende toekomstvisie mee van filosoof en TEDx spreker Ruud Veltenaar. Inmiddels hebben meer dan 150 ondernemers, bestuurders, beleidsmakers en docenten zich aangemeld!

Primeur mbo-keuzedeel Industriële Robotica

Aanleiding voor de dag is het nieuw ontwikkelde mbo-keuzedeel Industriële Robotica. Het is het eerste lesmateriaal in Nederland op dit vakgebied wat officieel is geaccrediteerd. Het ontwikkelde mbo-keuzedeel maakt deel uit van een doorlopende leerlijn en leidt op tot het niveau van het certificaat Robotic Coördinator. Binnen een regionale samenwerking ontwikkelen de verschillende scholen in samenwerking met bedrijven nieuw lesmateriaal voor het vmbo, mbo en hbo. Allemaal op het gebied van industriële robotica. Het lespakket voor vmbo’ers (VMBOTS) werd eind vorig jaar opgeleverd en in het Fieldlab Industrial Robotics gelanceerd.

Samenwerking en organisatie

Het event op 18 april 2019 wordt georganiseerd vanuit een unieke regionale samenwerking tussen Landstede MBO, Deltion College, Hogeschool Windesheim en het Fieldlab Industrial Robotics (bedrijfsleven). De samenwerking komt voort uit het regionaal investeringsfonds Industriële Robotica (RIF IR) en heeft tot doel studenten op te leiden in de nieuwste technologische ontwikkelingen. Maar ook medewerkers bij bedrijven die stappen (willen) zetten in industriële automatisering en robotica. Het Fieldlab Industrial Robotics is een unieke praktijklocatie in Nederland waar alle merken robots iedere dag gebroederlijk naast elkaar staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen