PEC Zwolle via strafschoppen naar de finale van de KNVB-beker

Held van Zwolle: Nienke Olthof
Foto: PEC Zwolle

Erg spannend was het niet, koud wel. Held van Zwolle werd keepster Nienke Olthof. Zij stopte in de strafschoppenserie twee strafschoppen. PEC Zwolle benutte ze alle vier. De tegenstander in de finale is Ajax. Die is op 11 mei in Rotterdam.

Het duel in de halve finale voor de KNVB Beker was gezapig. PEC was het eerste kwartier heer en meester op de helft van ADO Den Haag, maar tot grootse daden kwamen de Zwolse vrouwen niet. Na een minuut of elf kreeg PEC Zwolle de eerste grote kans, maar de bal ging over. Al vanaf het begin van het duel speelde Nienke Olthof een grote rol. In de 13e minuut redde een gevaarlijke vrije trap van Romy Speelman. Eenmaal ging de bal langs Olthof de goal in, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het duel kreeg voor rust weinig hoogtepunten en het was aan de tweede helft om het publiek te verwarmen. Maar dat gebeurde niet. Het duel sudderde voort. ADO Den Haag drong wel aan, maar echt gevaarlijk werd het niet. Voor Zwolle was ADO Den Haag-keepster Barbara Lorsheyd een sta-in-de-weg.

Strafschoppen

In de verlenging kreeg Rebecca Doejaaren een enorme kans, maar ze rekende niet op de voorzet. Het duel kende uiteindelijk, na 120 minuten voetbal, geen winnaar en mochten beide ploegen aanleggen vanaf de elf meterstip. Babiche Roof zette haar ploeg op een 1-0 voorsprong. ADO maakte via Taylor Ziemer gelijk. Toen was het de beurt aan Nienke Olthof om haar hoofdrol op te eisen. Ze pakte de strafschoppen van Pia Rijsdijk en Maartje Looijen, terwijl Maud Asbroek wel scoorde. En ook Nienke Olthof legde van elf meter aan en verschalkte haar opponente Barbara Lorsheyd. Allison Murphy maakte aan alle Haagse illusies een einde en schoot PEC Zwolle naar de finale.

PEC Zwolle speelt de finale op 11 mei in Rotterdam tegen Ajax dat nipt van FC Twente wist te winnen: 3-2.

Reacties

article
21063
PEC Zwolle via strafschoppen naar de finale van de KNVB-beker
Erg spannend was het niet, koud wel. Held van Zwolle werd keepster Nienke Olthof. Zij
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/21063/pec-zwolle-via-strafschoppen-naar-de-finale-van-de-knvb-beker/
2019-04-12T22:38:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/04/12231549/nienke-olthof-pec-zwolle-.jpg
ADO Den Haag, Ajax, De Kuip, FC Twente, KNVB beker, MAC3PARK, Nienke Olthof, PEC Zwolle
nieuws, Sport