Nationale poepdag: kijk eens wat vaker achterom

Hoe gezond is je eigen poep?
Foto: Pixabay

De ‘Nationale Poepdag’ is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting op de tweede woensdag van april.  Aangezien ontlasting veel vertelt over iemands gezondheid en kan helpen bij vroegtijdig constateren van darmkanker, heeft de Maag Lever Darm Stichting de ‘Nationale Poepdag’ in het leven geroepen.

Poep kan je heel veel vertellen over je gezondheid. Daarom is het goed om regelmatig achterom te kijken. Bekijk jij je poep wel eens? Is het zacht of juist hard? Komt het elke dag of sla je ook wel eens een dagje over? Mocht je poep afwijken dan kan het verstandig zijn naar de huisarts te gaan. Het team van de Maag Lever Darm Stichting, samen met alle betrokken deskundigen, onderzoekers, voorlichters, donateurs en vrijwilligers, zijn zeer gemotiveerd en trots om een bijdrage te kunnen leveren aan jouw gezondheid.

Kwalen

Maag-, lever- en darmziekten komen veelvuldig voor in Nederland. Variërend van relatief onschuldige klachten zoals boeren, tot chronische ziekten zoals PDS en de ziekte van Crohn en van erfelijke aandoeningen tot levensbedreigende ziekten zoals darmkanker. In totaal zijn er in Nederland 2 miljoen buikpatiënten.

Onderzoek

De Maag Lever Darm Stichting maakt belangrijk wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Dit onderzoek richt zich op het verkleinen van de kans op maag-, darm- en leveraandoeningen voor zowel gezonde mensen als voor mensen met een verhoogd risico op een bepaalde aandoening. Daarnaast verbeteren we met onderzoek bestaande behandelingen en ontwikkelen we nieuwe behandelingen. En verbeteren we de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten.

Bron Maag-lever-darmstichting

'

Reacties

article
21000
Nationale poepdag: kijk eens wat vaker achterom
De ‘Nationale Poepdag’ is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting op de tweede
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/21000/nationale-poepdag-kijk-eens-wat-vaker-achterom/
2019-04-10T09:54:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/04/10095253/Schermafbeelding-2019-04-10-om-09.52.34.png
darmkanker, Gezondheid, Maag-lever-darmstichting, poepen, toilet, wc
nieuws