Politie zoekt bestuurders van twee auto’s in onderzoek naar ontplofte handgranaten in Zwolle

Harselaarmate in Zwolle
Foto: Google Maps

De politie zoekt de bestuurder van een kleine donkere auto en de bestuurder van een lichtgekleurde auto. De voertuigen reden respectievelijk kort voor en na de explosies van de handgranaten aan de Hanselaarmate in Zwolle over de naastgelegen Tichelmeesterlaan. Op dinsdag 26 februari raken door de explosies meerdere auto’s en huizen beschadigd.

Uit onderzoek blijkt er een duidelijke link te zijn met een incident op 10 oktober 2018. Toen bevestigde een onbekende fietser een handgranaat aan de deur van een café aan de Voorstraat in Zwolle. Gezien de plek van de explosies en de impact op de buurt neemt de politie dit zeer hoog op. De politie heeft tips gehad en ving signalen op over waarom deze incidenten zijn gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk zou zijn.

Brandgang

Ook wil de politie in contact komen met een persoon die kort na de explosie in de buurt van een brandgang stond achter woningen aan de Hanselaarmate. “De persoon die we zoeken stond er net na de knallen en liep rustig de brandgang in”, vertelt Marloes Ballast van de politie. “Deze persoon is mogelijk een belangrijke getuige dus we willen hem of haar graag spreken.”

Donkere personenauto

“We hebben veel getuigen gehoord en ook beelden bekeken de laatste tijd”, zegt Ballast. “Daardoor hebben we personen en voertuigen kunnen uitsluiten. Maar we komen nog graag met een aantal mensen in contact. Bijvoorbeeld de bestuurder van een kleine donkere personenauto, een vierkant model. Deze auto rijdt op dinsdag 26 februari tussen 3.15 uur en 3.30 uur die nacht op de Tichelmeesterlaan in Zwolle, niet ver van de Hanselaarmate waar later de explosies zijn. Wij willen graag met de bestuurder van die auto spreken. Rond 5 uur die nacht rijdt een automobilist in een lichtgekleurde personenauto over de Tichelmeesterlaan, ook met deze bestuurder komen we graag in contact.”

Café Bruut

In oktober waren in Onder de Loep beelden te zien van de fietser die een handgranaat ophing aan de deur bij café Bruut. “We hebben wel tips gekregen, er is ook een naam genoemd. Maar tot nu toe horen we vooral geruchten. We hopen dat met een beloning in het vooruitzicht mensen ook echt met de politie willen praten als ze waardevolle informatie hebben”, zegt Ballast.

Om mensen hopelijk zo ver te krijgen om hun verhaal ook bij de politie te gaan doen is er nu een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die tot de oplossing van deze zaken leidt.

Contactpersoon: [email protected], [email protected] en [email protected].

https://www.youtube.com/user/onderdeloep

'
article
20850
Politie zoekt bestuurders van twee auto's in onderzoek naar ontplofte handgranaten in Zwolle
De politie zoekt de bestuurder van een kleine donkere auto en de bestuurder van een
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/20850/politie-zoekt-bestuurders-van-twee-autos-in-onderzoek-naar-ontplofte-handgranaten-in-zwolle/
2019-04-04T18:10:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/04/04200732/Schermafbeelding-2019-04-04-om-20.10.45.png
nieuws, Politie