PEC Zwolle kan niet stunten in Brabant tegen PSV

PEC Zwolle moet het onderspit delven tegen PSV
Foto: PEC Zwolle

Op De Herdgang in Eindhoven is PEC Zwolle  er wederom niet in geslaagd de eerste zege in de kampioenspoule van de Eredivisie te behalen. Tegen titelfavoriet PSV deed de nummer vijf van de ranglijst een helft behoorlijk mee, maar werd het krachtsverschil na rust in de score tot uitdrukking gebracht: 3-1.

De start was ronduit belabberd voor de Zwolse vrouwen. Al na drie minuten kwamen de Brabanders op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerflank viel binnen via het been van Shanel Smid, waardoor de ploeg van trainer/coach Wim van der Wal tegen een vroege achterstand aanliep. PEC Zwolle kwam er totaal niet aan te pas en mocht van geluk spreken dat het na een half uur nog maar met 1-0 achter stond.

Drie kansen op rij

PSV-er Katja Snoeijs kreeg in drie minuten tijd de kans een loepzuivere hattrick te maken, maar wist in kansrijke positie niet tot scoren te komen. Eerst maaide de aanvalster na een misser van Moïsa van Koot eveneens over de bal heen. Anderhalve minuut later werd oog in oog met Nienke Olthof de paal geraakt en bij de volgende aanval voorkwam Maud Asbroek voor de doellijn dat een inzet van Snoeijs binnenviel. Direct daarna deed Lauri Weijkamp aan de overkant van het veld ook een duit in het zakje. Na een listige hakbal van Yvette van Daelen kon de buitenspeelster afdrukken, maar schoot in plaats daarvan vol op het lichaam van doelvrouw Cassie Miller. Op slag van rust kreeg Weijkamp nog een kans. Opnieuw was Van Daelen de aangeefster, maar ook op het lage schot had Miller een passend antwoord.

Hoop op stunt

De tweede helft begon met een rits aan kansen voor PSV Invalster Davinia Vanmechelen, Naomi Pattiwael en Kayleigh Van Dooren kregen de grootste mogelijkheden, maar vonden óf Olthof op hun weg, óf mikten naast. De tweede goal kon niet uitblijven en viel dan ook. Waar eerst Van Daelen, die voor rust in de voorhoede speelde maar na de thee achterin stond opgesteld de bal nog blokte, schoot Van Dooren uit de rebound de 2-0 binnen. Daarmee was de hoop op een stunt wel vergaan. In het restant ging PSV  door met aanvallen, stuitte het meerdere keren op Olthof maar liep het via Pattiwael toch uit naar 3-0. In de slotfase wist Zwolle de eer nog te redden. Invalster Rebecca Doejaaren haalde van dichtbij uit en trof doel, waardoor de 3-1 eindstand op het scorebord werd gezet.

Vrijdag 29 maart gaat PEC Zwolle op bezoek bij Ajax, dat samen met FC Twente en PSV strijdt om de titel. De aftrap is om 19.30 uur.

PSV – PEC Zwolle: 3-1 (1-0). 4. Smid e.d. 1-0, 54. Van Dooren 2-0, 68. Pattiwael 3-0, 88. Doejaaren 3-1

Toeschouwers: 543

Scheidsrechter: Dragstra

Gele kaarten: Roof (PEC Zwolle)

Opstellingen:

PSV: Miller, Bond Flasza, Yüceil, Nouwen, Levels, Van Dooren (73. Ten Westeneind), Pattiwael, Zeler, Coolen (61. Thorvaldsdóttir), Van de Wetering (46. Vanmechelen) en Snoeijs.

PEC Zwolle: Olthof, L. Vliek (50. Doejaaren), Smid (73. Morsink), Van Koot, Niens, Asbroek, Tiemens, Roof, Murphy, Van Daelen en Bennink.

 

Reacties

article
20523
PEC Zwolle kan niet stunten in Brabant tegen PSV
Op De Herdgang in Eindhoven is PEC Zwolle  er wederom niet in geslaagd de eerste
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/20523/pec-zwolle-kan-niet-stunten-in-brabant-tegen-psv/
2019-03-22T22:52:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/03/22225159/Schermafbeelding-2019-03-22-om-22.44.51.png
Ajax, FC Twente, Katja Snoeijs, Moïsa van Koot, PEC Zwolle, PSV, Rebecca Doejaaren
nieuws, Sport