Fietsersbond: het jakkeren door de Rembrandtlaan zal afgelopen zijn, maar zorgen zijn er over de bussen

Het jakkeren door de Rembrandtlaan zal afgelopen zijn
Foto: Zwolse Fietsersbond

De Zwolse fietsersbond is blij met de situatie in de Rembrandtlaan verbeterd wordt als het een fietsstraat is geworden, maar zorgen over de bussen houdt men wel. Op 25 maart wordt begonnen met de reconstructie van de straat die geldt als belangrijke verbinding tussen Holtenbroek en de binnenstad van Zwolle.

De Fietsersbond zegt: ”Wij zijn blij en ervan overtuigd dat verkeerssituatie verbeterd en veiliger wordt, hoewel we wel enige zorg houden over de bussen op de fietsstraat. De grootste verbetering is dat nieuwe weginrichting scheurende automobilisten afremt. Toen we er onlangs nog even keken werden wij door de auto op voorbij geracet en dat zal met nieuwe inrichting vast en zeker minder worden.”

Reconstructie

De Rembrandtlaan krijgt vanaf de rotonde aan de Burgemeester Drijbersingel tot aan de kruising met de Minervalaan het fietsstraatprofiel met rood asfalt.Aan de zijkanten en in het midden komen zwarte stroken. De zwarte stroken krijgen een klinkerprint. De strook in het midden zorgt ervoor dat deze fietsstraat er straks anders uitziet dan sommige andere fietsstraten in Zwolle. Dat komt omdat er in de Rembrandtlaan een bus rijdt. De weginrichting van de Rembrandtlaan zal vergelijkbaar zijn met die van de Tesselschadestraat. De kruising van de Minervalaan met de Rembrandtlaan wordt een rotonde waarbij het groen in het midden van de rotonde een soort wadi wordt.

Fietsverbinding

De Rembrandtlaan is een belangrijke fietsverbinding van en naar de binnenstad. Het is echter ook een route waar door automobilisten regelmatig te hard gereden wordt. Met de herinrichting wil gemeente Zwolle de verkeersveiligheid verbeteren, beter aansluiten bij de geldende maximum snelheid van 30 km/u en bij de woonfunctie van de Rembrandtlaan. Bovendien wil Zwolle de fietser een comfortabele en aantrekkelijke route bieden. De werkzaamheden duren tot eind juni 2019. Tijdens de werkzaamheden is de Rembrandtlaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.

 

'

Reacties

article
20412
Fietsersbond: het jakkeren door de Rembrandtlaan zal afgelopen zijn, maar zorgen zijn er over de bussen
De Zwolse fietsersbond is blij met de situatie in de Rembrandtlaan verbeterd wordt als het
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/20412/20412/
2019-03-19T08:41:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/03/19084120/Schermafbeelding-2019-03-19-om-08.34.15.png
binnenstad, Burgemeester Drijbersingel, centrum Zwolle, fietsersbond, Holtenbroek, Minervalaan, rembrandtlaan, Tesselschadestraat, Zwolle
Gemeente, nieuws