OV-ambassadeurs gaan mensen met beperking helpen in Openbaar Vervoer

Mensen met een handicap krijgen hulp in het Openbaar Verover
Foto: Pixabay

OV-ambassadeurs moeten straks mensen met een beperking helpen bij het reizen met trein, bus of metro. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) trekt hier 1,5 miljoen euro voor uit.

Van Veldhoven: “Mobiliteit is een levensbehoefte, vergelijkbaar met eten, drinken of toegang tot het internet. Wie mobiel is, kan meedoen en toegankelijk vervoer is daarbij voor iedereen het vertrekpunt. Ik heb in Groningen en Drenthe een mooi voorbeeld gezien van hoe het OV echt toegankelijker wordt. Door een mooie samenwerking tussen vervoerders, gemeenten en provincies is een netwerk van OV-ambassadeurs actief, dat mensen helpt zelfstandig met het OV te leren gaan.”

Betere aansluiting

De inzet van ov-ambassadeurs is één van de maatregelen die het kabinet neemt voor toegankelijk openbaar vervoer. Ook wordt ingezet op een betere aansluiting tussen het openbaar vervoer en het speciale vervoer voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en de staatssecretaris stuurden hun aanpak Iedereen Onderweg naar de Tweede Kamer. ”Te vaak ervaren mensen met een beperking nog letterlijk en figuurlijk drempels. Met de stappen die we nu zetten laten we zien: jullie doen ertoe!’’

2 miljoen mensen met beperking

In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen een beperking. Ze zijn slechtziend, blind of doof, hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische of psychiatrische aandoening.

'

Reacties

article
20321
OV-ambassadeurs gaan mensen met beperking helpen in Openbaar Vervoer
OV-ambassadeurs moeten straks mensen met een beperking helpen bij het reizen met trein, bus of
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/20321/ov-ambassadeurs-gaan-mensen-met-beperking-helpen-in-openbaar-vervoer/
2019-03-16T08:50:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/03/16084824/Schermafbeelding-2019-03-16-om-08.50.20.png
bus, gehandicapt, gehandicapten, Hugo de Jonge, metro, OV-ambassadeurs, reizen, Stientje van Veldhoven, Taxi, Trein
nieuws, Politiek