De Springplank wint finale Grote Verkeersquiz Zwolle

Het is groot feest op de Springplank na het winnen van de verkeersquiz
Foto: Gemeente Zwolle

Dinara en Hailey van basisschool de Springplank wonnen de finale van de Grote Verkeersquiz Zwolle 2019 voor basisschoolleerlingen uit groep 6.

Bart Meijer, bekend van De Beste Vriendenquiz en het Klokhuis, presenteerde de quiz in Odeon voor 450 juichende supporters. Tijdens de finale gingen 10 scholen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en wie het beste verkeersinzicht heeft.

Voorrondes

Alle Zwolse basisscholen waren uitgenodigd mee te doen aan de voorrondes van de Grote Zwolse Verkeersquiz. De tien beste scholen mochten vervolgens deelnemen aan de finalerondes.

Finale

In de eindronde streden de Parkschool, de Koningin Emma, de Springplank en de Aquarel, in een nek aan nek strijd om de eerste plaats. Waarna uiteindelijk de winst ging naar de Springplank. Met een laatste extra inschattingsvraag ging de Koningin Emma er met de tweede prijs vandoor en werd de Aquarel 3eDe Octopus won met diverse zelfgemaakte spandoeken de spandoeken wedstrijd. Wethouder William Dogger reikte de prijzen uit. Hij prees de scholen om hun inzet voor de verkeersveiligheid.  

Verkeerseducatie

Gemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. Als ze leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen, worden ongelukken voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe.

De Grote Zwolse verkeersquiz werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en gemeente Zwolle en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van provincie Overijssel.

 

'

Reacties

article
20277
De Springplank wint finale Grote Verkeersquiz Zwolle
Dinara en Hailey van basisschool de Springplank wonnen de finale van de Grote Verkeersquiz Zwolle
https://zwolle.nieuws.nl/nieuws/20277/de-springplank-wint-finale-grote-verkeersquiz-zwolle/
2019-03-15T08:34:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/406/2019/03/15083404/Schermafbeelding-2019-03-15-om-08.30.48.png
Aquarel, De Springplank, Koningin Emma, Octopus, Odeon, Parkschool, Tref ik, Verkeersquiz, William Dogger
Gemeente, nieuws